Carrefour lansează o cooperativă agricolă, alături de patru producători locali de legume

Carrefour România a fondat, alături de patru producători locali, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, o cooperativă agricolă care însumează 60 de hectare de teren și are o producție anuală de 5.000 de tone de legume.

Proiectul vizează scurtarea lanțului de distribuție și aprovizionarea rafturilor cu produse proaspete, în avantajul tuturor părților implicate: retailer, producători și clienți.

„Încă din primele zile în România am auzit că fructele și legumele românești sunt foarte gustoase. Am gustat o roșie românească și gustul a fost fantastic. Ne dorim să oferim clienților noștri acces la produsele locale și să limităm pe cât posibil importurile”, a declarat într-o conferință de presă Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România.

Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, aflată la mai puțin de 30 de km de București, produce roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde și ștevie.

Asocierea prevede colectarea legumelor de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăști, produsele urmând să fie livrate în întreaga rețea de magazine a grupului francez din România.

„Am ales Vărăști datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar și pentru experiența de generații pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte și să păstreze tradiția și preocuparea pentru culturile agricole”, a mai spus CEO-ul Carrefour România.

În România, grupul francez operează aproape 300 de magazine, respectiv 32 de hipermarketuri „Carrefour”, 129 supermarketuri „Market”, 44 magazine de proximitate „Express”, zece magazine de proximitate „Contact”, un magazin de comerț online și 74 de magazine Billa.

German
Citește articolul precedent:
Schoenherr premiată de Global Arbitration Review pentru performanțe impresionante în 2016

Firma de avocatură Schoenherr, unul dintre cei mai puternici jucători din avocatura de business în Europa Centrală și de Est,...

Închide