Premierul Cioloș a vizitat sediul companiei germane Premium Aerotec

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, a vizitat sâmbătă sediul companiei germane Premium Aerotec, în contextul noilor investiții și perspective de dezvoltare la fabrica de la Ghimbav.

Delegația guvernamentală s-a deplasat la Augsburg, unde a stat de vorbă cu reprezentanții conducerii companiei aeronautice germane, în cadrul unei vizite oficiale a premierului în Germania.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit planurile de dezvoltare pe care Premium Aerotec le are la unitatea de producție și asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, județul Brașov.

„Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotech la Brașov. Este o investiție pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun”, a spus premierul Dacian Cioloș.

Compania Premium Aerotec, unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică, este prezentă în România din anul 2010. Compania și-a extins activitatea și capacitatea de producție în ultimii ani, iar în 2015 a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeței de producție și modernizarea echipamentelor, creând astfel 200 de noi locuri de muncă și prognozând, pentru anul în curs, o creștere a cifrei de afaceri de 10%.

Din delegația guvernamentală condusă de premier au făcut parte și Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Conducerea Premium Aerotec/Airbus Group a fost reprezentată de Marco Miklis (Senior Vice President Europe, CIS and Canada, Airbus Group), Jens Siebrecht (Vice President Central&Eastern Europe, Airbus Group), Lars Kaestle (CEO and CFO Premium Aerotec), Marius Dyrssen (Senior Vice President Marketing&Sales Europe, Airbus Defense and Space), Greg Dassios (Sales Director Europe Airbus) și Serge Durand (CEO Airbus Helicopters România).

„Din punctul de vedere al comerțului internațional, industria aeronautică joacă un rol important, un număr semnificativ de companii aeronautice locale exportând mai mult de 77% din producția totală în Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Olanda și Israel. Evoluția sectorului s-a remarcat și prin varietatea gamei de producție, aceasta cuprinzând aeronave, componente precum trenuri de aterizare, frâne și accesorii hidropneumatice și echipamente electronice sofisticate precum sisteme electronice de bord și sisteme radar”, arată Executivul.

Segmentul aeronautic a devenit în ultimii ani un pilon de creștere a industriei grele, având cinci poli de dezvoltare, în București, Cluj, Bacău, Craiova și Brașov. În 2014, cifra de afaceri totală a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009.

Conform cifrelor anului 2014, numărul angajaților din sector a fost de 3.200, reprezentând personal calificat conform cerințelor industriei.

German
Citește articolul precedent:
Raiffeisen Bank face precizari privind Legea 77/2016

“Clientii trebuie sa se documenteze atent si sa evalueze toate optiunile pe care le au” Raiffeisen Bank anunta ca de...

Închide