Profit de 55 mil. euro pentru Raiffeisen Bank în România, la șase luni

Raiffeisen Bank a înregistrat în primul semestru un profit net de 55 milioane euro în România, mai mare cu 2% față de perioada similară din 2016, în vreme ce activele totale au crescut cu 6% în intervalul analizat, până la 7,32 miliarde euro.

Creditele au avansat cu 3% față de iunie 2016, în timp ce depozitele s-au majorat cu 14%, a anunțat subsidiara austriecilor de la Raiffeisen.

Împrumuturile nou-aprobate în această perioadă au fost de 1,4 miliarde de euro, mai mult de o treime fiind acordate segmentului persoanelor fizice.

În prima parte a anului 2017, soldul creditelor acordate întreprinderilor mici și mijlocii a crescut cu peste 10%.

Raiffeisen Bank a semnat în luna mai două noi acorduri cu Fondul European pentru Investiții (EIF), în valoare totală de 387 milioane euro, în vederea facilitării accesului la finanțare a IMM-urilor în următorii trei ani.

Pe segmentul companiilor mari, banca a înregistrat finanțări în creștere în domenii precum serviciile de sănătate, infrastructură, retail, auto, logistică și imobiliare.

„Vom continua să ne concentrăm pe dezvoltarea relațiilor cu clienții existenți, pe atragerea de noi clienți pentru a ne asigura o creștere echilibrată și constantă pe toate segmentele. În paralel, eforturile noastre se îndreaptă spre inovare și simplificare a interacțiunilor cu banca. Clienții doresc o interacțiune cât mai simplă și mai rapidă cu banca, așteptările lor cresc odată cu evoluția tehnologiei, iar noi trebuie să răspundem acestor cerințe”, a declarat Steven van Groningen, președinte & CEO Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 100.000 IMM-uri și 5.700 de companii. Banca avea la jumătatea anului un număr de 5.190 angajați.

German
Citește articolul precedent:
SAP lansează InnovMatch 2017, competiția regională dedicată startup-urilor din Europa Centrală și de Est

InnovMatch, proiect susținut de SAP.io și Techstars, este o competiție deschisă startup-urilor, scaleup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT din Europa Centrală...

Închide