Proiect de peste 215 mil. euro pentru un tronson de 60 km din Autostrada Transilvania

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis către SEAP documentația pentru proiectarea și execuția celor aproximativ 60 de km ai tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău – Borș, parte a Autostrăzii Transilvania, care va asigura legătura dintre Vestul României și Ungaria, prin Vama Borș.

Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcău – Chiribiș (26 de km), Chiribiș-Biharia (29 de km) și Biharia-Borș (5 km).

Cu o valoare totală estimată la peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul va avea o perioadă de proiectare de șase luni și o perioadă de 18 de luni pentru construcție.

Perioada  de garanție a lucrărilor, prevăzută în documentație, este cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de opțiunea afertanților.

„Contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău- Borș va conține o serie de condiții stricte printre care: eliminarea posibilității judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizației de construcție doar după avizarea proiectului tehnic precum și stabilirea clară a nivelului sancțiunilor aplicate Antreprenorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele și calitatea lucrărilor”, arată CNAIR.

Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de trei luni din momentul publicării.

German
Citește articolul precedent:
Gothaer: Cele mai multe accidente pentru care se deschid dosare CASCO, în lunile iunie și iulie

Iunie și iulie sunt lunile în care au loc cele mai multe accidente pentru care se deschid dosare CASCO, arată...

Închide