Raiffeisen Bank: Creditele acordate companiilor medii au crescut cu 10% în primele nouă luni

Portofoliul de credite acordate companiilor medii de Raiffeisen Bank a crescut cu 10% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2015, iar soldul mediu pe client a fost de aproximativ cinci milioane de lei, în timp ce peste 25% dintre clienți au contractat împrumuturi cu o valoare cuprinsă între 5 și 30 milioane de lei.

Cea mai accentuată dinamică au cunoscut-o creditele pentru investiții, care au urcat cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat banca deținută de grupul austriac Raiffeisen.

„Unul dintre factorii care a contribuit la această evoluție a fost colaborarea cu Fondul European pentru Investiții, care prin programul JEREMIE, încheiat la sfârșitul lui septembrie 2016, a permis băncii să ofere clienților credite pentru dezvoltarea afacerilor în condiții avantajoase de preț și cu garanții mult mai mici față de finanțările clasice”, potrivit sursei citate.

Astfel, peste 90 de companii medii din România au beneficiat de credite de peste 215 milioane lei, sumele fiind folosite în mare parte pentru investiții în dezvoltarea capacităților de producție.

Majoritatea companiilor beneficiare sunt afaceri antreprenoriale locale care au cunoscut o dezvoltare semnificativă, ajungând la un anumit nivel de maturitate.

„Ne bucurăm că cea mai mare parte a finanțărilor merg către proiecte de investiții și sunt destinate, în general, producției. Acest lucru înseamnă că partenerii noștri își consolidează poziția în piață și își îmbunătățesc competitivitatea”, a declarat Mihail Ion, directorul executiv pentru corporații medii și sector public al Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 96.000 IMM-uri și 8.000 de companii.

German
Citește articolul precedent:
Veniturile din prime înregistrate de Allianz-Țiriac au avansat cu 17% în primele nouă luni

Allianz-Țiriac a înregistrat în primele nouă luni ale anului un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale...

Închide