Raiffeisen va acorda credite de până la 300 mil. euro pentru IMM, în baza unui acord cu FEI

Raiffeisen Bank a semnat un acord cu Fondul European pentru Investiții (FEI) în baza căruia va putea acorda credite de până la 300 milioane euro IMM-urilor în condiții avantajoase, pentru finanțarea activității curente sau a investițiilor, pe termen mediu si lung.

„Suntem încântați să fim parte a acestei inițiative, implementată deja cu succes în alte patru țări. În acest fel vom continua să fructificăm experiența valoroasă acumulată până acum în implementarea unor instrumente financiare similare, susținând competitivitatea și creșterea mediului de afaceri din România. Noile acorduri vor permite unui număr de peste 2.000 de companii românești să beneficieze de condiții de finanțare extrem de avantajoase – dobânzi atractive și cerințe reduse de garanții”, a declarat Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank.

Companiile de tip IMM, conform definiției europene, au o cifră de afaceri mai mica de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro și maximum 250 de angajați.

Creditele IMM cu garantii FEI vor fi acordate în lei, pentru finanțarea investițiilor, acoperirea nevoilor de capital de lucru, pentru consolidarea sau pentru dezvoltarea activității (de exemplu achiziția de materie primă, semifabricate și stocuri, cheltuieli cu forța de muncă, creanțe comerciale, utilități).

Garanțiile FEI acoperă 60% din valoarea creditului, fără costuri pentru firmele creditate.

Raiffeisen Bank a acordat deja peste 350 de milioane de euro IMM-urilor în cadrul inițiativelor JEREMIE, pe parcursul derulării celor două acorduri încheiate cu FEI.

Subsidiara băncii austriece Raiffeisen a anunțat miercuri că a încheiat un alt parteneriat cu FEI, pe baza programului COSME, în valoare de 177 milioane de euro. Banii vor fi utilizați tot pentru susținerea IMM-urilor românești.

German
Citește articolul precedent:
Vânzările OMV Petrom au crescut cu 27% în T1, iar profitul s-a dublat

Compania OMV Petrom, controlată de austriecii de la OMV, a înregistrat în primul trimestru al anului vânzări de 4,65 miliarde...

Închide