Ratingul de țară al României, reconfirmat de agenția Standard & Poor’s

Agenția de rating Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în moneda locală, cu perspectivă stabilă, a anunțat Ministerul Finanțelor.

”Reconfirmarea rating-ului și perspectivei stabile a României este susținută de nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creștere economică semnificativă. Agenția apreciază că deși se așteaptă ca măsurile de relaxare fiscală să majoreze deficitele fiscale și externe, acestea se vor situa la niveluri gestionabile, acceptabile, fără a reveni la cele înregistrate în 2008”, arată instituția.

În același timp, S&P semnalează că instabilitatea legislativă poate genera riscuri de înrăutățire a ratingului de țară, referindu-se în mod special la proiectul legislativ privind darea în plată, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de finanțare pentru sectorul privat.

Agenția de rating menționează că rating-urile ar putea fi îmbunătățite dacă consolidarea bugetară va fi reluată și datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă și în cazul în care restructurarea întreprinderilor de stat va fi implementată cu succes.

German
Citește articolul precedent:
Kaufland lansează o rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice, în parteneriat cu Renovatio

Retailerul Kaufland lansează, în parteneriat cu Renovatio, prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România....

Închide