Record de producție la Bosch: 50 mil. scule electrice fabricate în 2015

Bosch Power Tools, divizie a grupului german Bosch, a fabricat aproximativ 50 de milioane de scule electrice anul trecut, de aproape două ori mai mult comparativ cu producția realizată în urmă cu un deceniu.

„Produsele noastre îndeplinesc cerinţele celor mai diverşi utilizatori: ne axăm pe pasionaţii şi pe profesioniştii de bricolaj de pe piețele industriale şi în curs de dezvoltare”, a spus Henning von Boxberg, preşedintele diviziei Bosch Power Tools. Ixo rămâne scula electrică favorită la nivel global, a cincea generaţie fiind în prezent disponibilă.

De la introducerea sa pe piață, în 2003, peste un milion de astfel de şurubelniţe cu acumulator au ieşit anual de pe linia de producţie. În prezent, o şurubelniţă Ixo este produsă la fiecare 21 de secunde la fabrica grupului din Miskolc, Ungaria.

Sculele electrice Bosch sunt produse şi comercializate în Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud. Începând din 2016, reţeaua globală de producţie include o nouă fabrică în Chennai, India, unde cei aproximativ 200 de angajaţi produc scule electrice care îndeplinesc cerinţele pieţei şi utilizatorilor din India.

Divizia de Scule Electrice a grupului Bosch este lider pe piaţa mondială a sculelor electrice, accesoriilor de scule electrice şi a instrumentelor de măsurare. În 2014, cei aproximativ 19.000 de angajaţi au generat vânzări de 4,2 miliarde de euro, din care 90% în afara Germaniei.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără circa 3.000 de angajaţi, în patru entităţi. Anul trecut, Bosch România a înregistrat un volum de vânzări de 210 milioane de euro.

German
Citește articolul precedent:
GfK lansează primul program de dezvoltare adresat viitorilor specialiști în cercetare de piață, GfK Research Lab

GfK, liderul pieței de cercetare și de consultanță de marketing din România, lansează la Iași primul program de dezvoltare destinat...

Închide