RE/MAX Grup de Lux: Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca depăşeşte 1 miliard de euro

RE/MAX Grup de Lux estimează că piaţa imobiliară clujeană va ajunge la o valoare de peste 1 miliard de euro în acest an, luând în calcul toate categoriile de tranzacţii.

„Agenţia imobiliară Grup de Lux s-a afiliat reţelei RE/MAX  în urmă cu 5 ani, după o experienţă de 15 ani pe piaţa imobiliară din Cluj-Napoca. În cei 20 de ani de existenţă a biroului nostru, am observat principalele schimbări prin care a trecut piaţa imobiliară locală şi, putem spune că, 2016 este un an promiţător în care estimăm că toate tranzacţiile, fie ca sunt vânzări – achiziţii sau închirieri, pe orice segment, vor ajunge la o valoare totală de peste 1 miliard de euro”, a declarat Ramona Cuc, Broker – Owner RE/MAX Grup de Lux.

Ramona Cuc

În acest an, circa 75% din totalul tranzacţiilor pe piaţa clujeană vor implica proprietăţi rezidenţiale, restul de 25% fiind împărţite între locaţii de tip office, comercial sau industrial, a arătat ea.

„Preţul mediu pe segmentul rezidenţial este, în acest moment,  cel mai mare din ţară – undeva la circa 1.200 euro/mp, cu vârfuri ce depăşesc uşor 1.500 euro/mp”, a mai spus reprezentantul RE/MAX Grup de Lux, adăugând că pe acest segment preţurile au crescut cu aproximativ 12% în ultimul an şi, în acelaşi timp, au fost livrate multe unităţi locative noi în Cluj-Napoca, dar şi în Floreşti.

Un business pornit în urmă cu 20 de ani şi afiliat apoi reţelei RE/MAX, Grup de Lux a raportat în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 1,25 milioane de lei, realizată din comisioanele încasate.

Cea mai mare tranzacţie din istoria biroului RE/MAX Grup de Lux  a fost cu un imobil istoric în Cluj-Napoca, contractat la 10 milioane de euro şi tranzacţionat între două societăţi comerciale.

Printre tranzacţiile importante ale biroului se numără şi câteva clădiri istorice de referinţă ale Clujului – Hotel Continental, Policlinica Studenţească, Căminul Conservatorului sau Vila Tatar.

Compania RE/MAX, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 100.000 de agenţi afiliaţi în birouri aflate în circa 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de ţări, cu peste 1.600 birouri şi 15.000 de agenţi.

German
Citește articolul precedent:
Elicopterul H215 fabricat în România, un parteneriat de succes cu Industria Aeronautică din România

Construcția fabricii Airbus Helicopter Industries este în grafic Airbus Helicopters implementează strategia industrială prin crearea unor parteneriate cu Industria Aeronautică...

Închide