Companii din Elveția și Germania, printre investitorii selectați de Finanțe pentru ajutor de stat

Proiectele depuse de companiile Alu Menziken (Elveția), Clariant Products Ro (Elveția) și Robert Bosch (Germania), alături de Pirelli Tyres Romania (China), Arctic (Turcia) și Safe Med International (România/Irlanda) au fost selectate pentru finanțare în cadrul schemei de ajutor de stat de stimulare a investițiilor cu impact major în economie.

Cele șase proiecte de investiții selectate au o valoare totală de 2,28 miliarde lei, iar ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei.

„Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele șase cereri de acord pentru finanțare și anunțate rezultatele finale”, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice.

Instituția precizează că a primit, în perioada 11 iulie – 22 august, un număr de 36 de cereri de acord pentru proiecte de investiții în valoare totală de 5,47 de miliarde de lei. Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 de miliarde de lei, în condițiile în care bugetul total al sesiunii este de  638 de milioane de lei.

„Punctajul s-a realizat pe baza criteriilor de evaluare prevăzute de HG nr. 807/2014: valoarea investiției, tipul investiției inițiale, locația realizării investiției, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), valoarea capitalului subscris și vărsat (în cazul întreprinderilor nou înființate)”, potrivit sursei citate.

Cererile de acord pentru finanțare care nu au fost selectate în limita bugetului alocat sesiunii le vor fi restituite întreprinderilor, prin poștă.

German
Citește articolul precedent:
Operational HR 2016

Funcțiile și responsabilitățile departamentului de Resurse Umane au suferit numeroase schimbări în ultimii ani. Progresul tehnologiei, apariția unor noi poziții...

Închide