România, mai puțin competitivă

Într-un clasament internațional realizat de IMD World Competitiveness Center din Lausanne, România ocupă locul 49 între  60 de state ale lumii.  De gândit dă însă că România a pierdut două locuri față de ultimul studiu, în timp ce mai toate celelalte țări din regiune și-au menținut poziția sau au reușit să și-o îmbunătățească.  Cehia a urcat două poziții până pe locul 27, Polonia s-a menținut constantă pe 33, Slovacia și Slovenia au câștigat câte șase locuri și se află acum pe pozițiile 40, respectiv 43. Bulgaria stă mai prost, dar și ea a urcat cinci poziții și a ajuns pe locul 50, imediat sub România.
Suprize au apărut la vârful clasamentului – SUA au cedat Hong Kongului poziția de lider, Elveția a urcat pe doi, Germania a ieșit din top 10 și a ajuns pe locul 12.
Centrul IMD pentru competitivitate analizează pe baza datelor statistice și a unui sondaj între manageri de firmă peste 300 de criterii individuale din domenii precum performanța economică, eficiența acțiunii statului și a companiilor sau infrastructură.

clasament

German
Citește articolul precedent:
Linii de finanțare de aproape 6 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) deschide luni apeluri de finanțare pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și de metrou...

Închide