RWE a preluat portofoliul de clienți ai Fidelis Energy

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care RWE Energie, parte a grupului german de utilități RWE, a preluat portofoliul de clienți ai firmei Fidelis Energy.

„Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, arată instituția.

RWE Energie este controlată direct de către firma Budapesti Elektromos Muvek Nyrt și face parte din grupul RWE, activ pe piețele europene de furnizare de energie și gaze naturale.

Grupul RWE este lider european în domeniul energetic, fiind activ în producerea, transportul și comercializarea de energie electrică și gaze naturale. RWE este cel mai mare producător de energie electrică din Germania și al doilea ca mărime în Olanda, în timp ce pe piața gazelor naturale ocupă primul loc în Olanda și locul trei în Germania. Totodată, grupul RWE este al patrulea cel mai mare furnizor în Marea Britanie, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze naturale.

În România, RWE s-a concentrat pe deservirea clienților non-casnici de energie electrică, portofoliul de furnizare gaze naturale fiind redus, potrivit sursei citate.

Fidelis operează în România pe piețele de energie electrică și de gaze naturale.

German
Citește articolul precedent:
Afacerile Bosch din România au crescut cu 22% anul trecut

Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2016 cu vânzări consolidate de...

Închide