S IMMO încheie a doua etapă a lucrărilor de reconfigurare a Sun Plaza

Peste 25 de magazine vor fi deschise în cadrul Sun Plaza, odată cu finalizarea etapei a doua a lucrărilor de remodelare efectuate de compania austriacă de investiții imobiliare S Immo, proprietarul centrului comercial.

Zona reconfigurată însumează 5.500 de metri pătrați de spații comerciale, închiriate în totalitate. Noile magazine sunt dispuse pe două niveluri ale centrului comercial și includ Lego și Forever 21, cu cele mai mari magazine deschise în România, buticul Men’s Cave (cu prima sa prezență într-un centru comercial) și mai multe brand-uri deschise în premieră (LC Waikiki, Pepco, NYX, Pandora, MAC, Sabon, Melkior), cafenele (Gloria Jeans) și  spații de servicii, precum frizeria pentru copii Dolphy sau o reprezentanță RCS & RDS.

„Sun Plaza este schema de retail dominantă în partea de sud-est a Bucureștiului. Prin investiția în acest proces de remodelare vom duce experiența de shopping din cadrul Sun Plaza la următorul nivel și îl vom transforma într-un centru comercial atractiv pentru toți locuitorii Bucureștiului”, a declarat Friederich Wachernig, membru al Consiliului de Administrație al S IMMO AG.

Procesul de reconfigurare a Sun Plaza a fost împărțit în trei etape, pe o perioadă de 24 de luni.

Majoritatea consumatorilor români preferă centrele comerciale de mari dimensiuni, potrivit studiilor CBRE, compania care asigură administrarea Sun Plaza. Astfel, 70% aleg aceste destinații, cu mult peste media europeană, care se situează la 47%.

Sun Plaza înregistrează pentru al treilea an consecutiv un grad de ocupare de 100%, în timp ce peste 90% din spațiul care va fi inaugurat în 2018 este deja pre-închiriat. Procesul de reconfigurare presupune adăugarea a 11.000 de metri pătrați de spații noi de retail și de relaxare și remodelarea a aproximativ 9.000 mp de spații de retail existente, rezultând 40 de magazine și spații comune.

Reconfigurarea Sun Plaza este concepută de arhitecții și inginerii din ATP Viena, contractantul local desemnat pentru lucrările de construcție este Bog’Art, iar coordonarea proiectului este asigurată de către Optim Project Management.

Deschis în februarie 2010, centrul comercial Sun Plaza are o suprafață construită de 208.000 mp.

S IMMO AG, înființată în anul 1987, investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria, Germania și în țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Acţionarii strategici majoritari ai companiei sunt Erste Group şi Vienna Insurance Group.

German
Citește articolul precedent:
Rețeaua Lidl România se extinde cu un nou magazin în București

Retailerul Lidl deschide în data de 28 septembrie un nou magazin în București, reţeaua locală ajungând astfel la 212 de...

Închide