S IMMO încheie prima fază a lucrărilor de remodelare a Sun Plaza

Dezvoltatorul imobiliar austriac S IMMO încheie prima etapă a procesului de remodelare a Sun Plaza, iar noua zonă reconfigurată din cadrul centrului comercial, deschisă publicului miercuri, va cuprinde șapte magazine noi, cu o suprafață închiriabilă cumulată de 7.800 metri pătrați.

Primele lucrări de remodelare au susținut crearea unei noi galerii comerciale la nivelul -1, generând mai mult spațiu pentru H&M, C&A și Bebetei, dar și patru magazine noi – Altex, Terranova, O Bag și Autograf. În plus, căile de acces către parcarea subterană și pasajul subteran care conectează mall-ul cu stația de metrou Piața Sudului au fost modernizate.

„Prin încheierea primei faze, suntem doar la începutul unei transformări ce va aduce Sun Plaza și mai aproape de dorințele clienților. Lucrările de construcție vor continua într-un ritm accelerat în următoarele luni, așadar mai multe schimbări urmează să vină”, a declarat Friendrich Wachernig, membru al consiliului de administrație S IMMO.

Procesul de reconfigurare a centrului comercial Sun Plaza a început în primul trimestru al anului trecut și va fi finalizat în primul trimestru al anului 2018. Lucrările vor aduce în funcțiune un spațiu cu o suprafață de 11.000 metri pătrați, care va cuprinde aproximativ 40 de magazine noi. În plus, alți 9.000 metri pătrați din suprafața existentă a centrului comercial vor fi renovați în cadrul acestui proiect.

Reconfigurarea Sun Plaza este concepută de către arhitecți și ingineri din ATP Viena, una dintre cele mai mari companii de proiectare integrată. Contractantul local desemnat pentru lucrările de construcție este Bog’Art, cea mare companie de construcții din România, iar coordonarea proiectului este asigurată de către Optim Project Management.

Sun Plaza este în cel de-al treilea an cu o rată de ocupare de 100%, iar 90% din spațiul ce urmează a fi deschis în 2018 este deja pre-închiriat.

S IMMO, înființată în 1987, este prima companie de investiții imobiliare din Austria listată la bursă. Compania investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Acţionarii strategici majoritari ai S IMMO sunt Erste Group şi Vienna Insurance Group.

German
Citește articolul precedent:
Cehii de la Fortuna, sponsori oficiali ai echipei naționale de fotbal a României

Operatorul ceh de pariuri sportive Fortuna a semnat cu Federația Română de Fotbal un parteneriat, valabil pe o perioadă de...

Închide