Schimb de experienţă la simpozionul româno – austriac dedicat infrastructurii de transport

României i-au fost puse la dispoziţie pentru perioada de finanţare 2014 – 2020 circa 40 miliarde euro din fonduri structurale: aproape un sfert din această sumă este dedicat proiectelor de infrastructură. Este vorba printre altele despre proiecte de autostrăzi pentru coridorul european de transport IV, care se desfășoară pe terenuri dificile şi despre cele pentru reabilitarea şi modernizarea unor porţiuni de cale ferată. Pentru acestea este nevoie de colaborarea cu parteneri, care oferă soluţii inovatoare şi un know-how special, ca spre exemplu pentru poduri, viaducte, tunele şi  terenuri în pantă.

Despre şansele, pe care le oferă acest domeniu, şi-au creat o imagine de ansamblu cele 19 firme austriece participante la un Austria Showcase organizat de Secţia Comercială a Ambasadei Austriei în Bucureşti în perioada 17 – 18 octombrie 2016. Apogeul acestui eveniment l-a constituit simpozionul pe tema infrastructurii de transport organizat împreună cu Ministerul Transporturilor, în cadrul căruia 60 de factori de decizie din domeniul infrastructurii rutiere şi a căilor ferate din România au discutat împreună cu 35 de experţi austrieci despre provocările actuale ale domeniului vizat precum și despre proiectele de viitor.

Între Austria şi România există o legătură strânsă de relații comerciale bilaterale. Astfel România este în prezent unul dintre primii 15 parteneri de afaceri ai Austriei și reprezintă pentru noi cel mai important partener economic din regiunea Europa de Sud – Est, cu care se înregistrează în mod tradiţional o balanță comercială pozitivă. În anul 2015 am atins cu un volum al schimburilor comerciale totalizând 3,2 miliarde euro un nou „all-time high”. Acest trend pozitiv s-a continuat şi în 2016: în prima jumătate a anului 2016 au crescut exporturile austriece către România comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu +6,9% ajungând la valoarea de 1,02 miliarde euro – în aceeaşi perioadă Austria a importat din România mărfuri şi servicii în valoare de 0,6 miliarde euro (+7,1 %).

 Alături de un animat schimb bilateral de mărfuri România reprezintă datorită unui volum al investiţiilor de 9,7 miliarde euro o destinaţie foarte importantă de investiții pentru firmele austriece. Există în România circa 7.100 de companii cu participare austriacă la capital, active în practic toate domeniile. Din Austria provin 16,1% din totalul investiţiilor străine din România, Austria fiind astfel unul dintre cei mai mari investitori străini din România.

German
Citește articolul precedent:
Deichmann a deschis al 13-lea magazin din Bucureşti

Retailerul german de încălțăminte Deichmann a deschis al 13-lea magazin din București, în centrul comercial Veranda Mall, de pe strada...

Închide