Siemens a inclus orașul Alba Iulia într-un studiu dedicat orașelor inteligente

Grupul german Siemens și primăria din Alba Iulia au agreat includerea orașului în proiectul global de cercetare Smart Cities Research, studiul vizând analizarea unor modele de dezvoltare urbană pentru o serie de domenii în care pot fi implementate tehnologii inteligente.

În studiul Siemens mai sunt incluse orașele Londra și Aberdeen (Marea Britanie), Bruxelles (Belgia) și Istanbul (Turcia).

Studiul va oferi o analiză amănunțită asupra modelelor financiare și beneficiilor obținute pe mai multe axe de infrastructură inteligentă, în funcție de prioritățile fiecărui oraș. Axele de infrastructură analizate în acest studiu sunt energie, clădiri, managementul traficului, transport public și siguranță publică.

Municipiul Alba Iulia este inclus în proiectul pilot Alba Iulia Smart City 2018, anunțat de către Ministerul Comunicațiilor în această primăvară.

“Cercetarea va identifica zonele în care tehnologia va spori confortul vieții cetățenilor. Concluziile vor fi legate de trafic, de consumul de energie, de siguranță, de îmbunătățirea sistemului sanitar sau posibilitățile de interacțiune mai directă cu turiștii care ne vizitează”, a declarat Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia.

La rândul său, George Costache, CEO Siemens SRL, afirmă că participarea municipiului Alba Iulia în acest studiu, alături de alte mari orașe europene, va avea un impact pozitiv în descoperirea celor mai eficiente modele de infrastructură inteligentă viabile pe plan local, dar și în stabilirea priorităților de dezvoltare.

Metodologia studiului prevede, printre altele, o serie de interviuri amănunțite cu reprezentanții autorităților locale pe tema proiectelor, priorităților și strategiei lor.

“Sustenabilitatea este principala axă de dezvoltare urbană atunci când vorbim despre orașele viitorului. Prin acest proiect vom putea analiza modele de infrastructură variate și estima valoarea monetară, randamentul și beneficiile economice ce vin din integrarea unor sisteme inteligente.  De asemenea, studiul ne va permite să observăm cum variază modelele, costurile și beneficiile comparativ între diverse orașe”, spune Julie Alexander, director Urban Development, Siemens, departamentul care realizează acest studiu.

În luna august, oficialii Primăriei Municipiului Alba Iulia, specialiștii departamentului Urban Development din cadrul Siemens și reprezentanții Siemens SRL,  au avut o primă întâlnire cu privire la includerea orașului în această cercetare, urmând ca în scurt timp să fie identificate și cele trei domenii prioritare ce urmează  a fi analizate. Cercetarea va fi lansată în cadrul expoziției Global Smart Cities Expo din Barcelona, în acest an.

Grupul german Siemens, unul din jucătorii de top în domeniul tehnologiilor la nivel global, este prezent în peste 200 de țări, în domeniile electrificării, automatizării și digitalizării. În anul fiscal 2015, Siemens a înregistrat venituri de 75,6 miliarde euro și un profit net de 7,4 miliarde euro, la nivel global.

German
Citește articolul precedent:
Închide