SIKA: ROMÂNII, TOT MAI INTERESAŢI DE PRODUSELE PENTRU IMPERMEABILIZARE DE CALITATE RIDICATĂ

  • Fundațiile, piscinele și terasele generează cele mai mari vânzări pe segmentul soluțiilor de impermeabilizare
  • Produsele pentru impermeabilizări, pe locul al doilea în topul celor mai vândute soluţii Sika către clienţii finali

Potrivit Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, în ultimii ani românii arată un interes tot mai ridicat pentru produsele dedicate impermeabilizărilor, înţelegând importanța acestora şi mai ales necesitatea alegerii de soluţii de calitate ridicată, pentru a evita eventuale probleme ulterioare.

”În ultimii 5 ani, soluțiile pentru impermeabilizări și-au crescut notorietatea, în special în zona construcțiilor rezidențiale, cererea pentru astfel de produse fiind din ce în ce mai mare. Cel mai des cumpărate sunt soluțiile pentru impermeabilizarea fundațiilor, piscinelor, teraselor și balcoanelor, dar și cele utilizate la interior, pentru băi și bucătării”, spune Mihai Florea, Head of Waterproofing & Refurbishment Sika România.

Pe segmentul rezidențial, produsele pentru impermeabilizări ocupă locul doi în topul celor mai vândute soluții de către Sika România, dupa gamele de sigilări și lipiri. La acest rezultat a contribuit foarte mult  creșterea gradului de educaţie al consumatorilor  privind aceste produse.

”Am constatat că românii sunt din ce în ce mai atenți în alegerea produselor pentru impermeabilizări, apreciind calitatea și avantajele soluțiilor performante, pentru care sunt dispuși să aloce constant sume considerabile. Acest lucru se întâmplă mai ales în contextul în care s-a dovedit că reparațiile cauzate de alegerea  greșită a materialelor sau folosirea produselor de calitate inferioară ridică probleme pentru întreaga construcţie şi sunt foarte costisitoare”, precizează Mihai Florea.

Mortar fabricat la Cluj, exportat în toată regiunea

În cadrul gamei Sika de soluții pentru impermeabilizări, unul dintre produsele care s-au impus rapid pe piața românească, datorită ușurinței în aplicare și performanțelor ridicate, este SikaTop Seal-107, un mortar de impermeabilizare pe bază de ciment modificat polimeric, cu o tradiție de 35 de ani.

După ce o lungă perioadă a fost importat din Austria, acest produs este fabricat  de doi ani la Căpușu Mare, în județul Cluj, într-o unitate de producție cu o capacitate de cca. 50.000 de tone anual, destinată unui segment de piață mai extins, care include produse de volum.

Necesarul de producție pentru SikaTop Seal-107 acoperă atât proiectele industriale, cât și cererea generată de consumatorii finali, prin partenerii distribuitori Sika și rețelele DYI. În plus, strategia de business a Sika România presupune ca acest produs cu utilizare la scară largă să fie exportat la nivel regional, în țări precum Ungaria, Polonia, Bulgaria sau Serbia.

La nivel mondial, SikaTop Seal-107 este vândut în 50 de țări, fiind unul dintre cele mai căutate produse din gama mortarelor de impermeabilizare. Acesta este folosit pentru impermeabilizarea betonului, a tencuielilor cimentoase şi zidăriei aflate la interior sau exterior. De asemenea, este ideal şi pentru sigilarea fisurilor fine din structurile de beton sau pentru sigilarea porilor.

Produsul are avantajul de a fi uşor de aplicat, atât cu bidineaua, cât şi cu gletiera, nefiind necesar adaos de apă. Acesta este livrat în ambalaje predozate şi are o aderenţă excelentă pe straturi suport sănătoase.

Pe plan local, pe segmentul soluțiilor pentru impermeabilizare, compania mai comercializează, în afară de SikaTop, gamele de produse și sisteme Sikaplan, SikaLastic, Igolflex și Igasol, care acoperă toate necesitățile inginerilor constructori, dar și ale meșterilor care derulează proiecte casnice.

Aceste game includ sisteme pentru impermeabilizarea fundațiilor structurilor subterane, a structurilor de retenție a apelor, sisteme de înaltă performanță pentru etanșarea rosturilor în construcții și produse pentru impermeabilizarea teraselor, balcoanelor, băilor și piscinelor.

                                                                                    # # #

Despre Sika

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi şi sigilanţi, materiale pentru consolidări structurale, pardoseli industriale şi sisteme de acoperişuri şi impermeabilizări.

În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de ţări şi mai mult de 17.000 de angajaţi la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2015 Sika a generat vânzări de 5,48 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar şi a mortarelor speciale.

Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, Green Court Bucharest, Oregon Park, Park Lake, Mega Mall, The Lake View, Bucharest One, Upground, extinderea reţelelor Dedeman, Kaufland, Lidl şi Penny Market, consolidarea hotelurilor Domogled din Băile Herculane, Palace Govora, Cerbul şi Căprioara din Covasna, turnul de răcire Paroşeni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighişoara – Atel şi multe altele.

German
Citește articolul precedent:
Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom lansează DEEECollect, aplicaţia gratuită pentru colectarea deşeurilor electrice

Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom Romania lansează aplicația gratuită DEEECollect, prima aplicație care facilitează colectarea responsabilă a deșeurilor de...

Închide