ŠKODA OCTAVIA: bestseller-ul beneficiază acum de numeroase îmbunătăţiri

Design şi mai marcant, dotări noi şi tehnologie de ultimă oră pentru asistenţă, infotainment şi conectivitate: ŠKODA OCTAVIA se prezintă într-o nouă formă de vârf.

Au fost implementate numeroase actualizări, atât pentru limuzină, cât şi pentru Combi. Cu noul său limbaj de design, bestseller-ul compact de la ŠKODA este acum şi mai viguros şi mai emoţional.

Modelul este inima şi sufletul mărcii ŠKODA, încorporează toate punctele forte ale automobilelor producătorului auto ceh şi reprezintă fundaţia succesului mărcii: ŠKODA OCTAVIA. Compacta de mari dimensiuni oferă spaţiu interior care se numără printre cele mai generoase din segment şi aduce în clasa compactă dotările şi tehnologia automobilelor de talie medie. Designul său este marcant, calitatea se ridică la cel mai înalt nivel şi înainte de toate, oferă un raport excelent preţ/valoare.

OCTAVIA este cel mai bine vândut model ŠKODA: de la lansarea sa pe piaţă în 1996, producătorul auto ceh a produs peste 5 milioane de exemplare ŠKODA OCTAVIA. În 2016, compacta de talie mare, aflată acum la a treia generaţie, a adus peste 40% din vânzările mărcii ŠKODA la nivel mondial, adică au fost vândute 436.000 de exemplare ale modelului OCTAVIA. 255.000 de automobile şi-au găsit cumpărătorii în Europa, cu 4,2 % mai mult decât în anul anterior.

Gama modelului a fost extinsă: limuzinei şi modelului combi li s-au alăturat versiunea de teren OCTAVIA SCOUT, modelul extrem de economic OCTAVIA G-TEC cu motor cu CNG, precum şi modelele RS, care, la fel ca şi versiunile superioare, intră tot mai mult în centrul atenţiei clienţilor. Fiind acum actualizate, OCTAVIA limuzină şi OCTAVIA COMBI îşi încep a doua jumătate a ciclului lor de viaţă. În numeroase ţări europene, există posibilitatea de a le comanda încă de la finele anului 2016.

Design

Echipa de design a mărcii ŠKODA a conceput linii de design şi mai aerodinamice pentru OCTAVIA. Noua secţiune frontală cu grila radiatorului mai lată, care a fost extinsă şi mai mult prin farurile cu design ce imită cristalul, precum şi prizele de aer şi mai late, cu grile în formă de fagure din bara de protecţie redesenată emană masculinitate şi dinamism. Opţional, farurile sunt disponibile cu tehnologie full-LED cu funcţie adaptivă AFS.

Sunt disponibile două variante de blocuri optice spate cu LED. Luminile în forma literei C sunt acum iluminate uniform pe întreaga suprafaţă. ŠKODA OCTAVIA în versiune actualizată a crescut cu câţiva milimetri în lungime, iar lăţimea ecartamentului spate a crescut cu 20 sau 30 milimetri (în funcţie de motor şi puntea spate).

 Interiorul prezintă o calitate ridicată şi este funcţional. Display-ul multifuncţional şi elementele de comandă ale sistemului de climatizare au fost uşor retuşate. Elementele subtile de iluminare din uşi (opţional) creează o iluminare ambientală pentru care pot fi selectate 10 culori diferite.

Sistemele de infotainment şi ŠKODA Connect

Sistemele de infotainment oferite pentru ŠKODA OCTAVIA fac parte dintr-o nouă generaţie. Display-urile capacitive reacţionează chiar şi la cea mai uşoară atingere. Cu excepţia sistemului standard Swing, toate sistemele de infotainment (opţionale) dispun de un ecran cu design de tip glass.

Columbus, sistemul de navigaţie de top, are un display de 9,2 inchi, permite generarea unui hotspot WiFi pentru ocupanţii maşinii şi oferă un modul opţional LTE adiţional pentru transferul ultra-rapid de date. Suplimentar, dispozitivul Phonebox permite încărcarea inductivă a smartphone-ului.

Dotările de conectivitate sunt de asemenea de ultimă oră. ŠKODA Connect oferă o gamă largă de noi sisteme on-line mobile, împărţite pe două categorii: serviciile Infotainment Online asigură informaţii şi entertainment, iar serviciile Care Connect asigură asistenţă şi suport. Serviciile on-line mai includ accesul de la distanţă la maşină, care poate fi utilizat de pe smartphone prin intermediul aplicaţiei ŠKODA Connect. Platforma SmartLink+ include standardele Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ şi SmartGate, care permit interconectarea telefonului mobil cu automobilul.

Sisteme de asistenţă

Noua generaţie de sisteme electronice de asistenţă ridică nivelul de siguranţă şi confort la condusul unei ŠKODA OCTAVIA. Acesta depăşeşte cu mult nivelul obişnuit în segmentul compact, după cum suntem deja obişnuiţi de la ŠKODA, iar gama de dotări disponibile spre alegere în acest sens este vastă.

Trailer Assist, funcţia de monitorizare a pietonilor, Blind Spot Detect şi Rear Traffic Alert sunt dotări noi în portofoliu. La fel ca şi Crew Protect Assist. Acest asistent funcţionează împreună cu Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă. Park Assist are o configuraţie nouă, optimizată cu o transmisie DSG cu 6 trepte. Şasiul sport reduce garda la sol cu 15 mm, iar ecartamentul spate este mai lat cu 30 mm decât înainte. Dimensiunile jantelor se încadrează între 17 şi 19 inchi. Sistemul ESC de control electronic al stabilităţii cu diferenţial blocabil electronic XDS+ şi Performance Mode Select cu Performance Sound Generator (opţional) desăvârşesc caracterul dinamic al modelelor actualizate OCTAVIA RS.

 

German
Citește articolul precedent:
ŠKODA CITIGO cu o nouă secțiune frontală și interior nou

Începând din primăvara anului 2017, ŠKODA CITIGO facelift va fi prezentată cu un design exterior complet nou şi cu schimbări...

Închide