“Smart living” – sau cum poţi să câștigi timp, locuind inteligent

Oraşele moderne, indiferent din ce colţ al lumii, sunt imaginea unui paradox: oferă nenumărate servicii (cumpărături, servicii medicale, restaurant și catering, închirieri auto), căutate şi comandate chiar de pe tabletă, telefon sau laptop, dar al căror „consum” presupune o deplasare (livrarea cumpărăturilor, vizita la doctor, etc.), pentru care infrastructura fizică este complet depăşită. Bucureştiul nu face excepţie. Aţi socotit câte ore petreceţi în maşină, ducând copiii la şcoală, dând fuga la birou, încercând să faceţi cumpărăturile sau să rezolvaţi în fugă vreo problemă, înainte de a vă întoarce acasă? Iar a doua zi, o luaţi de la capăt!

Conceptul de „smart living”, materializat într-un proiect dezvoltat de Suspended Gardens, propune eliminarea sau cel puţin compensarea semnificativă a acestor neajunsuri. Proiectul, aflat deja într-un stadiu avansat de execuţie într-o locaţie din centrul Capitalei, constă într-un imobil polifuncţional: spaţii comerciale la parter (un magazin de proximitate, de tip „shop&go” şi un restaurant), spaţii de birouri (la primele două niveluri) şi apartamente de lux la etajele superioare, iar la ultimul nivel un penthouse, care dispune în mod exclusiv de o terasă cu piscină, vegetaţie, grill şi loc de luat masa.

restaurant1_p_optIdeea de bază a conceptului este aceea de a oferi locatarilor săi posibilitatea de a locui, de a lucra, de a lua masa şi de a-şi face cumpărăturile într-o singură locaţie! Ia gândiţi-vă: dacă aţi locui în centru şi aţi lucra în Pipera, aţi avea nevoie, în mod optimist, de o oră dus şi una la întoarcere, având în vedere că trebuie să faceţi această deplasare la orele de vârf. Dacă v-aţi abate şi pe la cumpărături, două ore şi jumătate petrecute în maşină nu ar fi deloc un scenariu exagerat. Ce înseamnă astă? Raportat la cele 24 de ore ale zilei, ar reprezenta cam 10%. Dacă am extrage însă orele obligatorii de somn, atunci procentul ar creşte la 15%. Locuind inteligent, câştigaţi în fiecare zi 15% din timpul dvs., pe care îl puteţi dedica unor activităţi mai plăcute şi mai interesante decât a sta în trafic. Dacă luăm în calcul o speranţă de viaţă de circa 70 de ani, „smart living” vă oferă 10 ani de viaţă!

cabinet5_p_opt

Parafrazând un stereotip de la emisiunile de Teleshopping – „Dar asta nu e tot!”, să ne gândim la faptul că reducând atât de drastic volumul de deplasări zilnice, o familie nu mai are nevoie de două maşini. Necesarul este chiar semnificativ subunitar, aşa încât ar trebui să completăm acest concept cu cel de „cars in time sharing”. Ce înseamnă aceasta? Că imobilul va dispune de un parc de maşini, pe care locatarii săi le pot folosi în comun, oricând au nevoie, dar numai atât cât este necesar, economisind astfel sume semnificative necesare achiziţionării autoturismelor, asigurării lor, reparaţiilor, etc.. De plătit vor plăti numai în funcţie de frecvenţa cu care utilizează maşinile.

„Dar asta nu e tot!” O statistică arată că aproximativ 86% din maşinile înmatriculate în Bucureşti circulă zilnic sub 100 de kilometri. Ne putem gândi, deci, că o bună parte din parcul auto al imobilului va fi constituit din vehicule electrice, pentru a căror încărcare proiectul este prevăzut cu staţii electrice de putere.

exterior1_p_opt

Credeţi că ar mai fi posibil un „Dar asta nu e tot!”? Ar trebui să fie posibil, căci liftul care aduce mâncarea de la bucătărie (aflată la subsol) în incinta restaurantului circulă până sus pe terasă. Locatarii pot alege dacă vor să se îmbrace festiv şi să mănânce la restaurant sau dacă preferă să comande masa la restaurant şi să mănânce in intimitatea apartamentului propriu.

Este aproape inutil să mai precizăm că imobilul va dispune de supraveghere cu camere de luat vederi interioare şi exterioare, precum şi pază 24/7/365.

Cui se adresează acest proiect? Categoria cea mai compatibilă cu acest nou stil de viată sunt, în primul rând, liber profesioniştii: avocaţi, contabili, medici, notari, traducători, arhitecţi, specialişti IT, dar şi „start up”-urile de business.

Cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare aici:

Dezvoltator: Suspended Gardens

Arhitect: Cristian Oneaţă

Constructor: Ascon SRL

Finanţator: Libra Bank

Relaţii: teo@teaha.ro+40-722-715.116.

German
Citește articolul precedent:
Lidl deschide un nou magazin în Capitală

Retailerul german Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea, în data de 25 august, a celui de-al 22-lea magazin din...

Închide