Structurarea filierei aero permite firmelor românești accesul la piețele internaționale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) a organizat joi, 20 octombrie 2016, evenimentul „Travailler avec Airbus Helicopters”, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România). Evenimentul a reunit la Brașov peste 100 de participanți și 70 de societăți franceze, românești și germane, reprezentanții departamentului de achiziții Airbus Helicopters și reprezentanții potențialilor subcontractanți/furnizori.

Conceptul „Travailler avec”, inedit în România, a fost dezvoltat de CCIFER pentru a crea și a da valoare adăugată interacțiunilor dintre achizitori și furnizori, în vederea clarificării așteptărilor și a constrângerilor pe care o societate precum Airbus le are în relațiile sale cu furnizorii.

„Deschiderea unei filiale Airbus Helicopters la Brașov este exemplul catalizatorului celei mai importante investiții franceze din ultimii ani. Impactul acestei investiții la Brașov contribuie la poziționarea strategică a orașului nu numai pe harta României, ci și la nivel mondial, ca centru economic de producție în domeniul aeronauticii, dar și ca centru de competențe locale. Uzina Airbus de la Brașov va genera numeroase locuri de muncă, cu personal înalt calificat. Pentru membrii CCIFER, evenimentul de astăzi a fost foarte important, căci permite crearea unei dinamici locale, consolidarea clusterelor locale, în termeni de competențe și sublinierea noilor oportunități pentru investitori. România va trece de la statutul de model low-cost, la statutul de best cost”, a declarat Adriana Record, director executiv CCIFER.

Dragoș Anastasiu, Președinte AHK România: „Parcurgem un moment cheie pentru România. Companii de talie internațională precum Airbus Helicopters pun România pe prim plan în strategia lor de dezvoltare, investiții și achiziții. Companiile autohtone, indiferent că au capital românesc, german sau francez, au ocazia să se afirme pe plan internațional. Momentul nu trebuie ratat! Înțelegem rolul AHK România ca pe un deschizător de drumuri și liant în aceste relații. De aici și angajamentul nostru de inițiere și dezvoltare a relațiilor B2B și de susținere a creării unui cadru legal și a unui învățământ propice dezvoltării durabile a României.”

Guvernul român este un partener de încredere pe termen lung pentru investițiile străine în România și a susținut investiția Airbus în România. De exemplu, Coaliția pentru dezvoltarea României, în care CCIFER și AHK România sunt membre permanente, oferă un fundament coerent de discuții cu guvernul și cu alte instituții publice pe teme ce au un impact puternic asupra climatului economic și de afaceri din România. Împreună cu AHK România, CCIFER a poziționat de la începutul anului tematica formării profesionale în centrul discuțiilor cu guvernul și a subliniat nevoia societăților de a angaja personal calificat cu competențe tehnice adaptate.

Implantarea Airbus Helicopters în România este o oportunitate de a structura filiera aeronautică în România care devine o oportunitate ce poate fi explorată pentru alte investiții. „Există persoane foarte competente în România și de aceea am decis să deschidem uzina Airbus la Brașov”, a declarat în timpul evenimentului, Serge Durand, director general Airbus Helicopters în România.

Cu o creștere anticipată de 5% până în 2020, România oferă investitorilor acces la o piață locală formată din 20 milioane de consumatori, a doua din Europa Centrală și Orientală și o paletă foarte diversificată de competențe, cu resurse umane competitive, flexibile și multilingve. În 2017, CCIFER va organiza cu Business France o operațiune B2B permițând societăților franceze să întâlnească societăți locale sau furnizori.

German
Citește articolul precedent:
OMV Petrom transferă 19 zăcăminte petroliere către Mazarine Energy

Producătorul de petrol și gaze OMV Petrom va transfera către Mazarine Energy Romania un număr de 19 zăcăminte petroliere onshore,...

Închide