Studiu: Jumătate dintre europeni se ceartă cu vecinii. Românii, printre cei mai nervoși, sunt deranjați de zgomot și de mirosul de mâncare

Jumătate dintre europeni se ceartă intenționat şi des cu vecinii lor, principalul motiv fiind zgomotul produs de copii, petreceri sau de muzica dată la maximum, potrivit unui studiu realizat de grupul german de utilități E.ON şi Kantar EMNID.

Zgomotul este motivul numărul unu al disputelor pentru 42% dintre respondenți, în timp ce 14% dintre cei chestionaţi plasează pe locul doi motivul vecinilor curioşi şi nepoftiţi.

Locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante. „Grătarele, despre care se crede deseori că sunt motive de certuri, se situează mai jos în listă, pe locul opt, în cadrul sondajului de opinie (4 procente)”, se arată într-un comunicat al E.ON.

Certurile sunt mai degrabă cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarele automobilelor lăsate pornite sau de mirosurile neplăcute.

Românii se ceartă cu vecinii cel mai des din cauza zgomotului şi mirosurilor provenite de la gătit”, potrivit sursei citate.

Cei mai predispuşi să se înfurie sunt turcii (75%), urmaţi de români (73%) şi de cehi, care se situează pe locul trei (72%).

Pe de altă parte, sondajul a arătat că o treime dintre respondenţii chestionaţi din Germania, Marea Britanie, Ungaria şi Suedia nu s-au simţit niciodată deranjaţi de vecinii lor.

Rezultate fac parte din studiul „Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria, în luna decembrie 2016.

German
Citește articolul precedent:
Celebrul lichior de ciocolată Mozart, acum în România

Ritmul alert al vieţii moderne, te face să îţi doreşti un moment de relaxare, de satisfacţie. Câteva minute de linişte,...

Închide