Synevo România a investit 1 milion de euro în dezvoltarea unui departament de histopatologie digitală

Synevo România, parte a grupului Medicover, a inaugurat primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în cadrul Laboratorului Central Synevo de lângă București, proiectul fiind dezvoltat printr-o investiție de aproximativ un milion de euro.
Departamentul va utiliza un sistem de scanare pentru a înregistra imagini de calitate superioară ale probelor biologice specifice, ceea ce va reduce semnificativ timpul de procesare și va oferi acces la toți specialiștii patologi din rețeaua de laboratoare a Diviziei de Diagnostic Medicover, arată compania.
„Digitalizarea completă a diagnosticului histopatologic presupune adoptarea celor mai noi tehnologii în domeniu, utilizate în prezent doar în câteva laboratoare din vestul Europei, și ne bucurăm că le putem pune acum la dispoziția pacienților și a comunității medicale din România”, a declarat Laurențiu Luca, directorul general al Synevo România.
Implementarea noilor tehnologii de histopatologie digitală presupune, printre altele, transferul de la microscopia convențională la imaginile digitale, prin transpunerea probelor biologice în lame digitale virtuale.
Cele opt laboratoare de patologie din rețeaua internațională a Diviziei de Diagnostic Medicover reunesc aproximativ 100 de medici specializați în domeniu.
„Histopatologia este un domeniu în care diagnosticul depinde într-o măsură foarte mare de specialistul care analizează probele. În acest context, digitalizarea procesului oferă pacienților acces la o întreagă rețea de medici specializați în diferite patologii, care colaborează în timp real, ceea ce înseamnă creșterea preciziei diagnosticului”, a declarat dr. Mihai Stoicea, șef departamentului Histopatologie.
Synevo România administrează o rețea națională de 16 laboratoare și 75 de centre de recoltare a probelor biologice și realizează peste 13 milioane de teste pe an.

German
Citește articolul precedent:
Un nou manager în cadrul Holcim România

Mădălina Gogorici a preluat funcția de manager național de securitate și sănătate în muncă în cadrul producătorului de materiale de...

Închide