Telekom Romania a planificat investiții de peste 180 milioane euro în 2016

Grupul Telekom România, brand aflat în portofoliul Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial în industria telecomunicațiilor, a anunțat investiții de peste 180 milioane euro în acest an, proiectele vizând în principal dezvoltarea şi extinderea rețelelor, atât pentru tehnologiile fixe, cât şi mobile.

Compania va continua dezvoltarea dinamică a reţelelor FTTH (fiber-to-the-home) și 3G/4G, precum şi a unui portofoliu complet și extins de servicii IT&C pentru segmentul business.

Telekom Romania va extinde cu peste 30% acoperirea rețelei bazate pe fibră optică, având ca obiectiv atingerea a două milioane de gospodării până la sfârşitul anului 2016. Pe segmentul serviciilor mobile, Telekom Romania va continua proiectele de modernizare, extindere şi optimizare a reţelelor 3G/4G.

„Prioritatea noastră în 2016, ca furnizor de top de servicii integrate, este să ne consolidăm oferta unică pe acest segment”, a afirmat Miroslav Majoroš, CEO Telekom Romania.

În ceea ce priveşte oferta comercială, compania precizează că va continua să se concentreze pe componentele strategice, care includ un portofoliu îmbunătăţit de servicii convergente fix-mobil, cea mai bună experienţă TV pe toate tipurile de ecran, cu accent pe televiziunea interactivă (IPTV) și un portofoliu extins pentru segmentul de business.

Veniturile Telekom România au scăzut ușor anul trecut, de la 1,002 miliarde euro la 984 milioane euro, iar EBITDA s-a diminuat cu circa 23%, la 205 milioane euro, potrivit informațiilor publicate de grupului german Deutsche Telekom.

German
Citește articolul precedent:
O bicicletă nouă din trei va fi o bicicletă eBike pe termen mediu, preconizează Bosch

Sistemele Bosch eBike iau avânt pe piaț㠄„eBike devine din ce în ce mai mult un produs inedit destinat vieții...

Închide