Tinerii români pot studia în Germania printr-un program sponsorizat de Lidl

Elevii români care vorbesc limba germană pot urma cursurile universitare în Germania, la Heilbronn, printr-un program finanțat de retailerul Lidl.

Programul Duales Studium se adresează viitorilor absolvenți de liceu care au cunoștințe avansate de limba germană și se desfășoară în Germania, pe parcursul a trei ani, timp în care studenții urmează cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn. De asemenea, aceștia desfășoară și o etapă practică în cadrul magazinelor retailerului german. La sfârșitul programului, tinerii obțin o diplomă de licență recunoscută internațional și experiență profesională.

“Scopul programului Duales Studium este acela de a oferi tinerilor o experiență internațională completă, utilă pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Ne dorim ca studenții să se bucure din plin de beneficiile unui program educațional, care cuprinde și o latură practică, esențială pentru viitorul lor. La sfârșitul programului, participanții primesc o ofertă de angajare la Lidl România, adaptată nivelului de pregătire și aptitudinilor lor“, a declarat Ileana Ștefan, director de resurse umane Lidl.

Cu ajutorul Duales Studium, tinerii pot dobândi cunoștințe de bază de economie, abilități de management și vor studia, printre altele, comerț exterior, drept internațional, logistică și distribuție și management intercultural. În plus, în funcție de rezultate, într-un semestru din anul doi, ei pot urma cursurile de la o facultate parteneră din Australia sau din Marea Britanie.

German
Citește articolul precedent:
DACHSER reconfirmă poziţia de lider în topul firmelor de logistică

Topul “Image Ranking 2016”, publicat de către revista comercială "Verkehrsrundschau" din Germania conferă grupului DACHSER o dublă victorie prin atribuirea...

Închide