Un consorțiu condus de Raiffeisen împrumută Alro cu 137 milioane dolari

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală și de Est, a încheiat un acord de creditare cu un sindicat de bănci condus de Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România pentru o sumă de 137 de milioane de dolari.

“Acordul face parte din strategia noastră care se bazează pe consolidarea activităţii și pe axarea pe operaţiuni de înaltă eficiență”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro.

Acordul de creditare de tip revolving, în valoare de 137 de milioane de dolari, a fost încheiat cu un sindicat de bănci. Principalul său scop este refinanțarea creditului revolving de 120 de milioane de

dolari, încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în 2010.

Consorțiul bancar include Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România, ambele în calitate de co-ordonator şi Aranjor Principal Mandatat (APM), Unicredit Bank, OTP Bank, Eximbank, Garanti Bank, Intesa Bank, Banca Transilvania, fiecare în calitate de APM, precum şi Zamfirescu, Racoţi & Partners, care a asistat compania pe partea juridică.

Raiffeisen-Bank-Administratia-Centrala-2

Alro garantează împrumutul cu active imobile principale, ipoteci mobiliare, ipoteci asupra drepturilor și

despăgubirilor din polițele de asigurare care acoperă bunurile companiei şi care fac obiectul garanțiilor

constituite, precum și cu ipotecă asupra acțiunilor Alum și Conef, deținute de producătorul de aluminiu.

În termenii acestui acord, Alro va continua să își conducă afacerile în mod prudent şi diligent, să mențină contabilitatea exactă și controlul costurilor şi să plătească, în continuare, toate taxele la scadență, precizează compania.

Alro este parte a grupului Vimetco, înregistrat în Olanda.

German
Citește articolul precedent:
Rețeaua Leroy Merlin, extinsă cu un nou magazin în Cluj-Napoca

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin va deschide pe 19 februarie un nou magazin în Cluj-Napoca, al doilea din acest...

Închide