Un consorțiu format din BCR, BRD, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank, selectat pentru intermedierea și vânzarea de titluri de stat pentru populație

Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank au fost desemnate să asigure administrarea unei noi emisiuni de titluri de stat pentru populație, ediția “CENTENAR”, în cadrul programului FIDELIS, BCR având și rolul de lead manager și agent de plată.

Cele patru instituții financiare nu vor percepe niciun cost persoanelor fizice pentru cumpărarea titlurilor de stat, dacă subscripția se face prin acestea, anunță Ministerul Finanțelor Publice.

De asemenea, pentru tranzacțiile de vânzare/cumpărare pe piața secundară prin mecanismul BVB, comisionul maxim perceput de bănci este de 0,1% din valoarea tranzacției.

Pentru stimularea unei mai bune distribuiri a emisiunii, MFP va plăti fiecărei bănci intermediare un comision de administrare de 0,2% aplicat la volumul vânzărilor de titluri de stat realizat pe piața primară de fiecare bancă în parte.

„În continuare, Ministerul Finanțelor Publice va stabili, în colaborare cu băncile selectate, calendarul și strategia de promovare si lansare a emisiunii”, potrivit sursei citate.

Data lansării și perioada de subscriere vor fi anunțate public, urmare a parcurgerii etapelor prevăzute de legislația în vigoare pentru realizarea emisunii de titluri de stat pentru persoane fizice.

German
Citește articolul precedent:
BCR a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut o suplimentare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă de 88,6 milioane lei,...

Închide