Un fost director Red Bull și Kandia, numit la conducerea CFR Marfă

Transportatorul feroviar de stat CFR Marfă are un nou Consiliu de Administrație, în urma finalizării unei proceduri de selecţie organizată în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă în instituţiile publice, iar la conducerea companiei a fost numit Mihuţ Constantin Crăciun, cu o îndelungată experienţă în managementul unor companii cu capital privat.

Noul șef al CFR Marfă a făcut parte din echipa de management a Coca Cola România încă de la intrarea pe piaţa locală (1992 – 1996) şi şi-a continuat cariera ca director naţional de vânzări la Efes România (1999 – 2001), director naţional de vânzări la Japan Tabacco Internaţional (2003 – 2004), general manager Red Bull România, Bulgaria, Albania  şi Moldova  (2004 – 2010) şi general manager la Kandia România (2011 – 2013).

În perioada 2013 – 2015, el a deţinut funcţia de general manager la Selena România, Bulgaria şi Regiunea Balcanică, iar din decembrie 2015 până în prezent a ocupat poziția de consilier la Cancelaria Primului Ministru pe probleme de economie şi transport.

„Am trecut prin multe provocări, însă acceptarea funcţiei de manager privat al CFR Marfă este o mare responsabilitate pentru mine. Este un proiect strategic, sunt foarte multe de făcut, dar sunt convins că la sfârşitul efortului nostru comun CFR Marfă îşi va recăpăta locul meritat în economia românească” a declarat Mihuţ Crăciun.

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA este operatorul naţional de transport feroviar de marfă din România, lider pe această piaţă cu o cotă de piaţă de 50,2% la nivelul anului 2015.

German
Citește articolul precedent:
eMAG a preluat PC Garage

Grupul eMAG, cel mai mare retailer online din România, deținut de grupul sud-african Naspers, a preluat PC Garage, magazin specializat...

Închide