Vânzările OMV Petrom au crescut cu 27% în T1, iar profitul s-a dublat

Compania OMV Petrom, controlată de austriecii de la OMV, a înregistrat în primul trimestru al anului vânzări de 4,65 miliarde lei, în creștere cu 27%, și un profit net de 618 milioane lei, de peste două ori mai mare față de perioada similară din 2016, când producătorul energetic bifase un câștig de 288 milioane lei.

„În T1/17, am reușit să fructificăm condițiile de piață mai bune printr-o performanță operațională și financiară solidă. Am înregistrat un flux de trezorerie din activități de exploatare substanțial îmbunătățit, de 1,3 miliarde lei, care, coroborat cu reducerea investițiilor, a condus la obținerea unui flux de trezorerie extins de 646 milioane lei”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Creșterea vânzărilor a fost susținută de prețurile semnificativ mai ridicate la țiței și de volumele mai mari ale vânzărilor de gaze naturale și electricitate, care au contrabalansat reducerea ușoară a cantităților de produse petroliere vândute și scăderea prețurilor la gaze naturale.

Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 69% din totalul vânzărilor consolidate, livrările din Downstream Gas au acoperit 28%, iar cele din Upstream 2%.

În perioada analizată, investițiile OMV Petrom  s-au diminuat de la 769 milioane lei la 353 milioane lei, pe fondul reducerii sumelor alocate pentru perimetrul Neptun Deep și finalizării unor proiecte de redezvoltare a zăcămintelor în 2016.

Grupul austriac OMV controlează 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea are o participație de 12,57% iar 15,79% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

German
Citește articolul precedent:
eMAG a alocat 50 mil. euro pentru investiții în 2016 și a bugetat un nivel similar în acest an

eMAG, lider al pieței de comerț online din România, a investit 50 de milioane de euro anul trecut, în principal...

Închide