Vânzările Profihairshop au urcat cu 25% în primul trimestru

Profihairshop, retailer specializat în comercializarea de produse profesionale pentru îngrijirea părului, a înregistrat în primul trimestru al anului vânzări de 1,5 milioane euro, în creștere cu 25% față de perioada similară din 2016.

În primele trei luni ale acestui an, compania a deschis un magazin la Baia Mare și a extins suprafața unității din centrul comercial AFI Palace Cotroceni. În prezent, Profihairshop a ajuns la un număr de 27 de unități, cu o suprafață totală de peste 1.100 metri pătrați.

„Am încheiat primul trimestru cu rezultate peste estimările inițiale. Vânzările foarte bune obținute în acest prim trimestru se datorează în primul rând creșterii în ritm susținut a pieței produselor profesionale de îngrijire, cu aproximativ 25% anual. De asemenea, acesteia i se adaugă faptul că vânzările Profihairshop din online au crescut cu 70% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Klaus Reisenauer, managing partner Profihairshop.

Cele mai mari vânzări au fost înregistrate de produsele profesionale de îngrijire a părului (șampoane, balsamuri, măști-tratament, uleiuri de păr), care s-au majorat cu peste 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Piața produselor cosmetice profesionale vândute în exteriorul saloanelor este estimată la 28 milioane euro, ponderea cea mai mare fiind deținută de produsele pentru îngrijirea părului (17 milioane euro), urmate de produsele pentru îngrijirea corpului (7 milioane euro) și cele de manichiură – pedichiură (3 milioane euro).

Valoarea medie a unui bon a fost de 90 lei, iar cele mai bune vânzări au fost înregistrate în preajma sărbătorilor de Valentine’s Day, Dragobete, Mărțisor și Ziua Femeii.

Profihairshop comercializează în prezent 50 de game profesionale, dintre care zece sunt deținute în exclusivitate, precum și accesorii de îngrijire a părului, aparate electrice, produse de cosmetică și de unghii. Lansat in 2009, Profihairshop face parte din grupul dezvoltatorului imobiliar Oasis Retail & Development din Sibiu, condus de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer și Kurt Wagner.

German
Citește articolul precedent:
Investițiile Continental din România s-au ridicat la 170 mil. euro în 2016

Continental a investit anul trecut aproximativ 170 de milioane de euro în operațiunile din România, proiectele vizând în principal infrastructura,...

Închide