Veniturile din prime înregistrate de Allianz-Țiriac au avansat cu 17% în primele nouă luni

Allianz-Țiriac a înregistrat în primele nouă luni ale anului un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață & sănătate) de peste 906 milioane lei, în creștere cu aproximativ 17% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Despăgubirile plătite de companie în acest interval s-au ridicat la aproximativ 375 milioane de lei, în timp ce obligațiile de plată înregistrate sub formă de rezerve de daună au totalizat 328 milioane de lei.

Profitul operațional consolidat din activitatea de asigurări a ajuns, în perioada de referință, la 70 milioane lei, cu peste 15 milioane de lei mai mult față de același interval din 2015.

La nivelul asigurărilor generale, veniturile s-au plasat la 817 milioane lei, în creștere cu aproape 18% față de perioada corespondentă a anului trecut. Avansul subscrierilor a fost susținut atât de segmentul asigurărilor auto (+19%), cât și de evoluția afacerilor non-auto (+14%).

Asigurările auto au generat venituri de 576,5 milioane lei în primele 9 luni ale anului, susținute de creșterea accelerată a vânzărilor de polițe RCA.

Valoarea despăgubirilor plătite terților păgubiți în baza polițelor RCA emise de Allianz-Țiriac Asigurări au depășit 123 milioane de lei, cu aproape 22 milioane lei mai mult față de anul trecut. În același timp, obligațiile de plată aferente aceleiași linii de business, înregistrate sub formă de rezerve de daună se situau, la 30 septembrie, la peste 163 milioane de lei.

Pe de altă parte, toate liniile principale de asigurări non-auto au contribuit la dinamica pozitivă raportată în perioada analizată.

„Linia de asigurări vedetă continuă să fie linia asigurărilor private de sănătate dedicate persoanelor fizice și juridice, Allianz-Țiriac înregistrând o creștere de peste 50 de procente în primele nouă luni ale anului curent. De asemenea, față de anul trecut, numărul clienților care au încheiat o asigurare privată de sănătate în nume personal sau prin intermediul angajatorului a crescut cu peste 70%. Allianz-Țiriac avea în portofoliul asigurărilor de sănătate, la finele celor 9 luni de activitate în curs, aproape de 85.000 de clienți”, arată compania aflată în portofoliul nemților de la Allianz.

Subscrierile din asigurările de bunuri și proprietăți au urcat până la 136 milioane de lei, evidențiind o creștere de aproape 7 procente.

Cele mai multe solicitări de despăgubire au avut drept cauze daunele provocate de inundații de la apă de conductă sau avarii accidentale la instalații.

Vânzările de polițe de asigurări de viață au înregistrat, de asemenea, o creștere de 9,2 procente, până la 89,3 milioane lei.

Asigurările de tip unit linked (cu componentă investițională) dețin o pondere de aproape 45% din totalul vânzărilor de asigurări de viață, în timp ce asigurările tradiționale – individuale și de grup – au contribuit cu restul de 55%.

Polițele de grup au înregistrat o creștere de aproape 2 milioane lei față de anul precedent.

În mod cert, vom înregistra o depășire a veniturilor prognozate la începutul anului și a profitului estimat. Scăderea numărului aferent reclamațiilor coroborat cu creșterea numărului de clienți, confirmă faptul că eforturile interne de a îmbunătăți experiența clienților încep să dea roade. Forța financiară a companiei și măsurile interne luate ne vor permite să absorbim efectele plafonării tarifelor RCA, dar nu pentru un interval mai mare de șase luni, cât a fost prevăzut în Hotărârea de Guvern”, a declarat directorul general al asiguratorului, Virgil Șoncuțean.

German
Citește articolul precedent:
Raiffeisen Bank deschide sezonul aplicatiilor de credit online

Raiffeisen Bank a lansat mai multe functionalitati inovatoare pentru utilizarea serviciilor bancare la distanta folosind site-ul bancii, Raiffeisen Online sau...

Închide