Veniturile Siemens România au crescut ușor în 2016, la 160 milioane euro

Grupul german de tehnologie Siemens a înregistrat în anul fiscal 2016, încheiat la 30 septembrie, venituri de 160 de milioane de euro în România, în creştere uşoară faţă de anul financiar precedent.

„Rezultatele obţinute în anul fiscal 2016 au fost în linie cu obiectivele stabilite pentru această perioadă şi reflectă strategia pe termen lung a companiei, care include trei direcţii de dezvoltare: automatizări, electrificare, digitalizare”, arată compania.

De asemenea, comenzile noi au înregistrat un parcurs ascendent pentru majoritatea liniilor de afaceri, de la domeniul industrial sau cel al transporturilor la sectorul energetic.

Numărul total de angajați ai companiilor Siemens din România a crescut la 1.936 de persoane, majorare susținută în principal de evoluţia echipelor din centrele de cercetare-dezvoltare IT și de extinderea activităţii de producţie de pe plan local.

„Am încheiat anul 2016 conform așteptărilor, pieţele pe care activăm având un an stabil. În continuare, proiectele mari de infrastructură finanţate prin fonduri europene, alături de sectorul oraşelor inteligente reprezintă domenii cu potenţial în România. Sperăm ca astfel de investiţii să fie continuate pentru că viitorul unei dezvoltări sustenabile stă în tehnologiile inteligente”, a declarat George Costache, CEO Siemens SRL.

Printre cele mai importante investiții derulate de Siemens în România anul trecut se numără extinderea a două dintre cele patru fabrici operate local de către SIMEA Sibiu SRL.

Cu o istorie locală de 111 ani, Siemens deţine patru fabrici, în Sibiu şi Buziaş, unde produce sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale, precum și patru centre de cercetare-dezvoltare, în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Româna de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”.

Grupul german este un puternic jucător global de tehnologie, cu o istorie de peste 165 de ani. Siemens este activ în peste 200 de țări, focusul fiind în zonele de electrificare, automatizări si digitalizare. În anul fiscal 2016, Siemens a înregistrat venituri de 79,6 miliarde euro și un profit net de 5,6 miliarde euro.

German
Citește articolul precedent:
Panel de discuție: Employer Branding 7.4.2017

Employer Branding – un portofoliu de masuri prin care firma se pozitioneaza ca angajator atractiv  - este o strategie transpusa...

Închide