Vienna Insurance Group preia filiala AXA în România

Vienna Insurance Group

BCR Asigurări de Viață și Omniasig, membre ale grupului Vienna Insurance Group (VIG), vor prelua AXA Asigurări de Viață, tranzacția fiind condiționată de aprobarea de către autoritățile locale.

Acordul de preluare a companiei AXA Life Insurance (AXA Asigurări de Viață) a fost semnat miercuri, 3 august.

AXA Asigurări de Viață a înregistrat anul trecut venituri brute din prime de peste 4,5 milioane euro, în principal din polițele de asigurări de viață tradiționale.

“Piața asigurărilor de viață din România a crescut cu 11% în 2015. Și BCR Asigurări de Viață, companie din grupul VIG și al doilea mare jucător pe piața asigurărilor de viață din România, cu o cotă de piață de 14,4%, a înregistrat o creștere semnificativă anul trecut”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO Vienna Insurance Group. Ea a subliniat că perspectivele de creștere economică pentru România sunt de asemenea promițătoare. “Parțial datorită avansului rapid al consumului privat, experții anticipează că PIB-ul se va majora cu peste 4% în acest an. Estimările privind creșterea economică în 2017 și 2018 se situează în jurul a 3,5%”, a afirmat Stadler.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul asigurator din Austria și din Europa Centrală şi de Est. Grupul, cu o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor, este format din aproximativ 50 de companii, având circa 23.000 de angajaţi.

German
Citește articolul precedent:
Firmele in dificultate: cea mai mare oportunitate de investitie

In ciuda valului mare de insolvente care a caracterizat perioada 2008-2013, investitorii financiari considera si astazi economia Romaniei una din...

Închide