Werner Braun a primit distincţia “Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania”, din partea Preşedintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck

Werner Braun, Preşedintele Clubului Economic German, membru al Forumului German şi Consilier Municipal al Braşovului, a primit miercuri, din partea Preşedintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, distincţia “Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania”, în semn de apreciere şi recunoaştere faţă de toate proiectele de dezvoltare economică şi de formare profesională dezvoltate de acesta în ultimii ani la Braşov. Distincţia a fost acordată la Bucureşti, în data de 2 martie 2016, într-un cadru festiv, de către ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Werner Hans Lauk. Printre oaspeţii prezenţi la acest eveniment s-au numărat domnul Ovidiu Victor Ganţ, deputat FDGR, domnul Christian Plajer, prim-preot al Bisericii Negre din Braşov, doamna Judith Urban, consul al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, şi domnul Cristian Macedonschi, membru al Forumului German, Consilier Local şi candidat pentru funcţia de Primar al Municipiului Braşov din partea FDGR în 2016.

 Domnul Werner Braun este o persoană care se implică de mulţi ani cu succes în promovarea relaţiilor româno-germane. Este antreprenor în Braşov şi, totodată, co-iniţiator al „Şcolii profesionale germane Kronstadt”, cunoscută la nivelul întregii ţări pentru calitatea formării profesionale pe care o oferă elevilor ce ies de pe băncile sale. Totodată, Werner Braun a promovat învăţământul în limba germană în România şi a dezvoltat cu succes mai multe proiecte benefice care să sprijine economia acestui oraş. Programul „Fit for Future“, în cadrul căruia elevilor le sunt făcute cunoscute firmele din regiune, “Caravana meseriilor” („Karawane der Berufe“), prin intermediul căreia elevii şi părinţii acestora au putut experimenta cum arată formarea profesională modernă, deja renumitul „Oktoberfest” Braşov, aprofundarea parteneriatului între Braşov şi Nürnberg şi interconectarea industriei aeronautice din regiunea Braşov sunt doar câteva exemple ale angajamentului deosebit al domnului Braun pentru acest oraş.

WWM

 Potrivit ambasadorului Lauk, în discursul său de laudatio, atât Republica Federală Germania cât şi România au nevoie de personalităţi precum Werner Braun, “angajate şi strâns legate de plaiurile natale – persoane pragmatice, dedicate trup şi suflet cauzei, cu grijă faţă de semeni şi cu un angajament neobosit pentru un viitor prosper”.

 Cristian Macedonschi, membru în Forumul German, Consilier Local şi candidat la functia de Primar al Municipiului Braşov din partea FDGR, felicită realizările colegului şi prietenului său Werner Braun şi îi recunoaşte meritul pentru munca depusă în ultimii ani pentru această zonă. Împreună, s-au raliat la un proiect de viitor şi anvergură pentru Braşov şi vor face tot posibilul ca acesta să fie dus la bun sfârşit, pentru a face din acest oraş un motor de dezvoltare, modernizare şi prosperitate pentru toţi locuitorii săi.

 FDGR – Forumul Democrat al Germanilor din Judeţul Braşov.

German
Citește articolul precedent:
Noi reglementari in domeniul Preturilor de Transfer

Procesul complex de rescriere a Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala s-a finalizat la sfarsitul anului trecut. Au...

Închide