Wienerberger a început producția de cărămizi la fabrica din Buzău, achiziționată recent

Producătorul austriac de cărămizi Wienerberger a demarat producția la fabrica de cărămidă din Buzău, achiziționată în urmă cu o lună de la compania Search Chemicals.

Simultan cu reînceperea producției, Wienerberger România a inițiat implementarea unui plan de retehnologizare a facilităților de producție din Berca, Buzău, care va dura câteva luni.

„Fabrica a fost în conservare o perioadă lungă de timp înainte de cumpărare. Este remarcabil că prin efortul comun al  specialiștilor Wienerberger și al echipei de angajați din aceasta fabrică a fost posibilă reînceperea producției într-un timp atât de scurt. Începând cu această lună cărămizile Porotherm produse în fabrica Wienerberger din Berca, Buzău vor fi disponibile prin rețeaua autorizată de distribuitori pentru a răspunde, în principal,  cererii din zona de sud-est a țării”, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.

În primul semestru din acest an, piața rezidențială din Romania a avut un trend pozitiv, fapt confirmat și de numărul autorizațiilor de construcție locuințe noi, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 50% din locuințele noi construite în România sunt case individuale, segment care a crescut constant în ultimii cinci ani, cu aproximativ 36.000 unități/an, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Pe de altă parte, construcția de apartamente noi a bifat o creștere accelerată în ultimii doi ani, în special în marile orașe din România.

Tendința de creștere a locuințelor noi pentru ambele segmente rezidențiale, apartamente și case, atestă că nevoia de locuințe moderne și confortabile se menține la un nivel ridicat în România, subliniază reprezentanții producătorului austriac de cărămizi.

Referitor la preferințele clienților în privința materialelor utilizate pentru construcția locuințelor, compania remarcă o creștere a interesului pentru produsele cu performanțe termice ridicate, oferite împreună cu servicii de consultanță tehnică de specialitate.

„Beneficiarii finali  sunt mai  bine informați și au așteptări mai ridicate, care se reflectă în tipul de produse alese pentru casa lor”, a adăugat Fecioru.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Austriecii mai deţin alte trei unităţi de producţie pe plan local, la Gura Ocniţei  (Dâmboviţa), Sibiu și Tritenii de Jos (Cluj).

Grupul austriac, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, a intrat pe piaţa din România în anul 1998.

German
Citește articolul precedent:
Programul De-ale noastre – METRO Cash & Carry România

METRO extinde programul De-ale noastre în județele Galați, Călărași și Prahova De-ale noastre, programul dezvoltat de METRO Cash & Carry...

Închide