Wienerberger Brick Award 2018: un arhitect român, în juriu!

Un număr de 50 de proiecte din cele aproape 600 înregistrate pentru competiția Wienerberger Brick Award 2018 au fost nominalizate de către o comisie formată din arhitecți, jurnaliști de arhitectură și critici pentru a trece în etapa finală, în urma căreia vor fi stabiliți câștigătorii pe categorii și ai Marelui Premiu.

Competiția Wienerberger Brick Award, inițiată în anul 2004, are loc sub forma unui concurs bienal de arhitectură care prezintă concepte moderne și inovative de clădiri remarcabile, realizate din produse ceramice. În anul 2018, Wienerberger va oferi acest premiu internațional pentru a opta oară; perioada de înscriere s-a încheiat pe 20 aprilie 2017, și aproape 600 de proiecte din 44 de țări au fost înregistrate, printre care și 21 de proiecte din România, pe care le puteți vizualiza aici : http://wienerberger.ro/tendinte/proiecte-din-romania-inscrise-in-competitia-brick-award-18.

În etapa următoare, evaluarea și selecția proiectelor câștigătoare va fi realizată de un juriu independent, format din cinci arhitecți apreciați la nivel internațional.

Juriul Brick Award 2018 este format din:

  • Vladimir Arsene, Westfourth Architecture, România
  • Anne Kaestle, Duplex Architekten, Germania
  • Jonathan Sergison, Sergison Bates architects, United Kingdom
  • Marc Mimram, Marc Mimram Architecture, Franța
  • Stephan Ferenczy, BEHF Corporate Architects, Austria

Singurele aspecte care contează în decizia finală sunt expertiza și opiniile juriului, compania Wienerberger neavând un rol în evaluarea proiectelor. Juriul acordă o atenție deosebită calității arhitecturii, gradului de inovație al proiectului, utilizării produselor ceramice și felului în care sunt îmbinate funcționalitatea, sustenabilitatea și eficiența energetică.

Pentru mai multe informații despre juriu, vă rugăm să consultați: www.brickaward.com.

Wienerberger Clay Building Materials Europe (CBME) este cel mai mare producător de blocuri    ceramice din lume (Porotherm, Poroton), numărul unu în cărămizi pentru zidărie aparentă (Terca) și liderul de piață pentru țiglă ceramică (Koramic, Tondach) din Europa. Placajele pentru fațade ceramice (Argeton) și pavelele ceramice (Penter) completează colecția de produse. Compania este prezentă în 33 de țări – angajând peste 10.333 de oameni. CBME coordonează 140 fabrici în Europa și în India – constând în 68 de fabrici pentru producția de blocuri ceramice, 40 de fabrici pentru producția de cărămizi pentru zidărie aparentă și pavaj, precum și 32 de fabrici pentru țiglă ceramică.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine patru unităţi de producţie la nivel local. Trei dintre acestea – fabricile de la Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos – Cluj – sunt cele mai moderne unităţi de acest tip din ţară, în timp ce fabrica de la Buzău, achiziționată în aprilie 2016, a intrat într-un proces de modernizare.

German
Citește articolul precedent:
Lidl Tour, magazinul online cu vacanțe, aniversează un an pe piața din România

Lansat pe 15 iunie 2016, Lidl Tour a depășit în doar un an pragul de 6000 de turiști care s-au...

Închide