WU Executive Academy lansează programul post-universitar “Data Science” pentru cea mai nouă specializare a managerilor: “Data Scientist”

Specializarea emergenţa de “Dată Scientist” este considerată de câţiva ani una dintre cele mai promiţătoare cariere ale viitorului, având în vedere volumul tot mai mare de date disponibile în societatea de astăzi şi nevoia de experţi capabili să le filtreze şi să le interpreteze în avantajul companiilor. Ca răspuns la această cerere, WU Executive Academy, parte a Vienna University – cea mai mare universitate de business din Europa, a dezvoltat programul post-universitar “Data Science”, în cadrul căruia managerii învaţă să obţină maximum de beneficii în business, folosindu-se de analiza datelor pe care le au la dispoziţie. Cursul se va desfăşura în Viena, cu predare în limba engleză şi va începe pe data de 8 noiembrie 2017.

Programul “Data Science” pune accent pe abordarea practică a domeniului, cursurile fiind axate chiar pe studii de caz ale companiilor din care participanţii provin. Astfel, pe parcursul programului, viitorii specialişti în analiza datelor îşi vor putea transfera direct la locul de muncă pregătirea dobândită la orele de curs. Trainingul va acoperi fiecare etapă a procesului de analizare şi interpretare a datelor – analiză exploratorie şi manipularea datelor, modelarea, validarea şi curăţarea datelor, vizualizarea şi comunicarea lor, dezvoltarea de concluzii strategice corecte.

“Abordarea noastră este una interdisciplinară şi orientată către echipă. Pe lângă abilităţile tehnice, specialiştii în prelucrarea şi analiza datelor au nevoie, în primul rând, de o înţelegere de ansamblu a domeniilor de aplicare. Pentru a arata ce se poate obţine cu ajutorul datelor, întâi trebuie să risipim miturile existente, demonstrând într-o manieră practică modul în care să lucrăm cu ele, ce probleme putem întâmpina şi ce este realizabil din punct de vedere tehnic şi legal. Mai mult decât atât, în cadrul cursului analizăm o multitudine de exemple reale şi de succes de aplicare a ştiinţei datelor în cadrul corporaţiilor, scopul fiind de a familiariza participanţii cu potenţialul pe care îl pot debloca prin folosirea strategică şi creativă a lor.” a declarat Prof. Axel Polleres, Director Academic al programului.

Programul “Data Science” se adresează profesioniştilor care doresc să optimizeze procesul de luare a deciziilor corporative, inclusiv directori de conducere şi manageri de produse dintr-o gamă variată de domenii, precum marketing, finanţe sau managementul lanţului de aprovizionare sau industrii precum consultanţă în management, IT sau asistenţă medicală. Programul se desfăşoară în Viena, în perioada Noiembrie 2017 – Martie 2018, fiind structurat în 3 module de câte 4 zile fiecare, cu predare în limba engleză.

“Ca universitate, avem un interes deosebit pentru profesionalizarea meseriilor, lucru valabil inclusiv în cazul carierelor moderne precum cea de specialist în analiza datelor. Suntem mândri că putem contribui la acest proces prin intermediul programului nostru Data Science. Scopul nostru este de a furniza cunoştinţele şi instrumentele de care companiile au nevoie, luând în considerare, de asemenea, responsabilitatea socială în ceea ce priveşte gestionarea datelor.” a declarat prof. Barbara Stöttinger, decanul WU Executive Academy.

Despre WU Executive Academy:

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa şi una din cele două universităţi de afaceri din lume vorbitoare de limba germană care îndeplinesc standardele înalte ale acreditărilor AACSB, AMBA şi EQUIS. Cu o tradiţie de peste 100 de ani, WU este unul dintre principalii furnizori de educaţie managerială în Europa Centrală şi de Est, programele şi rezidentiatele sale desfăşurându-se în peste 15 ţări de pe trei continente. Portofoliul WU Executive Academy include atât programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, cât şi certificări universitare, programe corporate şi diverse seminarii.

German
Citește articolul precedent:
Deloitte România organizează seminarul „Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică”

București, 23 iunie 2017 – Deloitte România alături de BusinessMark Event Management anunță organizarea seminarului „Totul despre originea mărfurilor –...

Închide