Lansarea comercială a încărcătorului rapid Terra HP plasează ABB în fruntea tehnologiei de încărcare a vehiculelor electrice.

Operând cu puteri de până la 350 kilowați, cel mai nou model de la ABB, încărcătorul Terra High Power, asigură posibilitatea autovehiculelor să parcurgă până la 200 de kilometri distanță cu o încărcare în doar 8 minute. Noile încărcătoare sunt ideale pentru a fi utilizate în zonele de odihnă de pe autostrada cît și în stațiile de benzină.

Încărcătoarele ABB sunt instalate în întreaga lume și au fost recent selectate spre utilizare de către Electrify America, cel mai mare proiect de infrastructură până în acest moment pentru vehicule electrice din Statele Unite. Cu peste 6.500 de stații de încărcare rapidă de curent continuu instalate în 60 de țări, ABB este lider mondial pe segmentul de încărcare rapidă de curent continuu.

Portofoliul de produse al ABB, care include tehnologii de încărcare pentru autoturisme electrice, autobuze și camioane, precum și soluții pentru nave, căi ferate și transport pe cablu, poziționează în mod ferm compania ca fiind campion mondial în domeniul mobilității electrice. Pentru a-și expune și mai mult poziția de lider în domeniul mobilității electrice prin parteneriatul său cu Formula E care este prima serie de motosport internațional FIA complet electric, ABB a expus în cadrul standului său o mașină de curse Formula E precum și simulatoare de conducere.

B&R, furnizor de soluții de vârf pentru automatizarea mașinilor și a fabricilor din întreaga lume, va participa pentru prima dată în cadrul standului ABB, după ce compania a fost achiziționată în iulie 2017 și este acum integrată în divizia ABB de Automatizare Industrială ca și business unit pentru Automatizare Industrială și de Fabrică.

Demonstrând angajamentul său de a veni în sprijinul comunității internaționale în vederea abordării oportunităților și provocărilor ridicate de inteligența artificială și automatizarea industrială, ABB va anunța în cadrul Târgului de la Hanovra un raport de ultimă oră cu The Economist Intelligence Unit: "Indicele de Pregătire pentru Automatizare: Cine este pregătit pentru Viitorul Val de Inovație? " Raportul constată că și țările cele mai bine pregătite trebuie să dezvolte politici educaționale mai eficiente și programe de formare.

Tehnologii de pionierat suplimentare pentru utilități, industrii, transport și infrastructură evidențiază capacitatea ABB de a aduce energia electrică de la orice centrală electrică la orice tip de priză, cât și să automatizeze industria, pornind de la resurse naturale și ajungând la produse finite. Alte soluții inovatoare care vor fi expuse în cadrul Târgului de la Hanovra 2018:

  • B&R's ACOPOStrak, sistemul flexibil inteligent de transport, care stabilește un nou standard pentru controlul mișcării inteligente din fabrica în epoca customizării în masă și B&R Orange Box, o soluție avansată de analiză a activelor din zonele de tip brownfield, care le permite utilizatorilor accesul la date inaccesibile, provenite de la mașini izolate digital.
  • Încărcătorul de perete de curent continuu EVLunic AC, disponibil la o putere de încărcare de la 4,6 kW până la 22 kW, care servește drept punct de încărcare de înaltă calitate, eficient din punct de vedere al costurilor, utilizat atat in scop rezidențial, cat și in zone de business, alături de linia de stații de încărcare publice, Terra HP.
  • Transformatorul de Putere ABB Ability ™, cu dispozitive inteligente încorporate în fiecare transformator ABB pentru a permite clienților să monitorizeze de la distanță parametrii vitali în timp real pentru o mai bună fiabilitate și o utilizare mai mare a rețelelor energetice și a rețelelor de putere.
  • Sistemul de Propulsie Digital ABB Ability ™, care asigură funcționarea eficientă a echipamentelor de propulsie, inclusiv acționări, motoare, rulmenți și pompe. O suită de servicii de monitorizare - incluzând analize avansate și planificare de întreținere - permite utilizatorilor “să vadă” digital variabilele operaționale printr-un portal unic, încorporat.
  • ABB Ability ™, platforma digitală unificată, trans-industrială, care permite clienților să cunoască mai mult, să facă mai mult și să facă mai bine - împreună. Lista completă a celor 210 de soluții este disponibilă în noul catalog ABB Ability ™ Solutions, care este lansat la eveniment.
  • STIR, robotul submersibil pentru inspecția transformatorului, care face posibilă inspectarea internă a transformatoarelor fără scurgerea uleiului, făcând astfel posibil ca sarcina să fie mai sigură și mai puțin costisitoare.
  • Celulele cu izolație în SF6 (GIS), care împlinesc 50 de ani în 2018. Cu peste 30.000 de instalări la nivel mondial, GIS folosește hexafluorură de sulf sub presiune (SF6) ca și gaz izolant în loc de aer, pentru a permite operațiuni electrice mai sigure în spații închise.
  • ABB Ability ™ Connected Services, deblocând o gamă largă de posibilități de diagnosticare, monitorizare, mentenanță predictivă și optimizare a activelor, cu până la 25% mai puține incidente și cu 60% răspunsuri mai rapide și timpi de recuperare a problemelor.
  • YuMi®, primul robot cu două brațe cu adevărat colaborativ și SafeMove2, soluția de siguranță care permite roboților să împartă în condiții de siguranță spațiile de lucru cu operatorii umani, reducând în același timp investiția totală cu 30%.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider în tehnologia de pionierat în domeniile produse electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industrială și rețele energetice deservind clienți din domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând istoria de peste 130 de ani de inovaţie, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, cu două propuneri de valoare clare: aducerea energiei electrice de la orice centrală electrică, spre orice priza și automatizarea industrială, de la resurse naturale la produse finite. Ca și partener de titlu al Formulei E, clasa internațională de motosport FIA complet electric, ABB împinge limitele mobilității electrice pentru a contribui la un viitor durabil. ABB operează în peste 100 de țări, avand aproximativ 135.000 de angajați. www.abb.com