ABB România are un nou director general

Erhan Savas, Director General pentru ABB în România și Republica Moldova

Erhan Savas, cetățean german de origine turcă, a preluat la 15 octombrie funcția de director general pentru grupul ABB în România, în locul lui Tomasz Wolanowski, care a petrecut șase ani în această poziție.

Rolul lui Erhan Savas include și poziția de director local de business pentru afacerea de electrificare, cu responsabilitate de supervizare și pentru Republica Moldova, se arată într-un comunicat al companiei.

Noul director general al ABB România deține un Master in Management de la Universitatea din Mannheim, Germania. El s-a alăturat echipei ABB în anul 2008, ocupând diverse poziții de mare responsabilitate la subsidiarele grupului din Germania și Turcia, în domeniile dezvoltării afacerilor, managementul vânzărilor și marketing. Ultima funcție a fost cea de director de vânzări și marketing pentru businessul electrificare, în cadrul ABB Turcia.

ABB este prezent în România de peste 90 de ani. Activitatea grupului în România include proiecte cheie în domeniul transportului și distribuției energiei electrice, soluții de robotizare (cu aplicații pentru sudură, vopsire, paletizare și manipulare, inclusiv mentenanța preventivă și reactivă); lansarea în România a primului robot ABB colaborativ – YuMi; aplicații cu motoare Flame proof / AMD sau cele pentru termocentrale cu motoare AMI; tablouri de joasă tensiune pentru alimentarea cu energie electrică a diferitelor unități de producție din industriile auto, petrochimică și din industria prelucrarii lemnului, arată compania.

În domeniul mobilității electrice, ABB România asigură o gamă completă de soluții de încărcare a vehiculelor electrice, pornind de la stații de încărcare de 4,6 kW până la soluții de încărcare rapidă de 350 kW, atât pentru vehicule electrice, cât și pentru încărcare rapidă a autobuzelor electrice.

ABB operează în România prin cinci business-uri: Electrificare, Robotică și Automatizări, Acționări Electrice, Automatizare Industrială și Rețele Energetice.

Cu o istorie de peste 130 de ani, ABB este lider global în tehnologiile energetice și de automatizări. Având sediul central în Zurich, Elveția, ABB operează în peste 100 de țări, având aproximativ 147.000 de angajați.

German
Citește articolul precedent:
Închide