Adrian Ariciu va ocupa funcția de Chief Executive Officer (CEO) al METRO Cash & Carry România, de la 1 octombrie, în locul lui Roland Ruffing, care a deținut această poziție executivă în ultimii patru ani și va prelua conducerea altor segmente de business din cadrul grupului german.

Noul lider activează de peste 20 de ani în cadrul METRO, atât la nivel local, cât și internațional.

Doctor în economie, cu o experiență vastă în dezvoltarea și implementarea strategiilor de business în industria de retail și de comerț cu ridicata, Adrian Ariciu și-a început cariera în METRO Cash & Carry România în martie 2000, în Departamentul Achiziții și Mercantizare pentru Produse Alimentare, ocupând, ulterior, mai multe funcții de management în cadrul companiei, precum șef al Departamentului Achiziții Alimente Uscate și șef al Departamentului de Mărci Proprii.

Între 2013 și 2017, Adrian Ariciu a făcut parte din organizația METRO Cash & Carry Ucraina, unde a avut o contribuție decisivă la transformarea modelului de business în comerț cu ridicata. Reîntors în țară, în octombrie 2017, el a preluat funcția de Director Operațiuni în cadrul METRO Cash & Carry România, înainte de a fi numit, în iulie 2018, Director Comercial al METRO Cash & Carry Rusia, cu atribuții directe în zona de management de categorii, prețuri, marketing și aprovizionare.

„Sunt onorat și, în același timp, bucuros de această numire în funcția de CEO al METRO Cash & Carry România. Este o responsabilitate uriașă, mai ales că trebuie să asigurăm evoluția business-ul în condiții de maximă siguranță pentru angajați și clienți deopotrivă. Este o provocare pe care am acceptat-o cu modestie, având în vedere performanțele extraordinare obținute în ultimii 4 ani de către organizația din România condusă de Roland Ruffing. Cred cu tărie în viziunea orientată spre clienți a companiei, dar și în creșterea și progresul METRO România care pot fi obținute numai prin intermediul echipei puternice pe care o avem. De asemenea, sunt încrezător în potențialul pieței românești și în succesul modelului de comerț cu ridicata. Este nevoie de curaj pentru a consolida un model de afaceri cu tradiție într-un mediu economic modern, însă dacă prioritatea este clientul și procesele sunt creionate astfel încât să ajute și să contribuie la succesul afacerilor lor, poți aspira la titlul de campion al afacerilor independente”, a declarat, într-un comunicat, viitorul CEO al companiei.

Adrian Ariciu va prelua funcția de CEO al METRO Cash & Carry România de la 1 octombrie 2020, după o perioadă de integrare și de transfer al responsabilităților care să asigure o tranziție optimă, arată compania.

„Faptul că un manager român de talia lui Adrian trece în fruntea operațiunilor grupului METRO Cash & Carry România este dovada că acesta stăpânește foarte bine realitățile, specificul și oportunitățile pieței din România, tendințele consumatorilor, dar și provocările mediului de afaceri. Promisiunea lui Adrian către echipa din România, «Nici un compromis», îmi dă încredere că brand-ul METRO va răspunde prompt cerințelor impuse de noua paradigmă”, a spus Roland Ruffing, care va prelua conducerea altor segmente de business din cadrul grupului.

METRO operează în 34 de țări, are peste 100.000 de angajați în întreaga lume și a generat vânzări de 27,1 miliarde euro în exercițiul financiar 2018/19.