Subsidiara din România a retailerului german de încălțăminte DEICHMANN a înregistrat anul trecut afaceri de 458,2 milioane lei, mai mari cu 10,6%, iar numărul de perechi de încălțăminte vândute a crescut de la 3,35 milioane la aproape 3,6 milioane.

„Suntem foarte mulțumiți de rezultat. După doisprezece ani în România ne focusăm în continuare pe creștere și ne orientăm în mod consecvent spre necesitățile clienților noștri”, a declarat Daniel Popa, directorul general DEICHMANN România.

Rețeaua locală a fost extinsă cu nouă magazine în 2018, ajungând la un număr de 96 de unități. Din anul 2016, compania oferă produsele sale și prin intermediul magazinului online.

DEICHMANN România va investi și în acest an în dezvoltarea rețelei, proiectele vizând modernizarea a nouă magazine și deschiderea a încă nouă locaţii noi.

„Suntem deosebit de mulțumiți de faptul că am reușit să creăm noi locuri de muncă prin investițiile noastre în magazinele deschise. În plus, am reușit să ne extindem și mai mult poziția de lider de piață în comerțul românesc de încălțăminte, poziție pe care o deținem de șase ani”, a mai spus Daniel Popa.

Numărul angajaților companiei a crescut anul trecut de la 652 la 725 de persoane.

DEICHMANN România este o filială a DEICHMANN SE, lider de piață în comerțul german și european de încălțăminte. În exercițiul financiar 2018, compania a realizat vânzări brute de 5,8 miliarde de euro în 25 de țări europene și în SUA, însemnând un plus de venituri de 2%.

În 2018, grupul a vândut 178 milioane de perechi de pantofi în întreaga lume, cu aproape 1% mai mult decât în anul precedent, iar 60% din venituri au fost obținute în afara Germaniei.

La finalul anului 2018, grupul avea 4.053 magazine, 40 de magazine online și 40.698 angajați.

Investițiile planificate în acest an pentru întregul grup de companii se ridică la nivelul record de 285 milioane de euro.