Miele, cel mai mare producător de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, a raportat în 2019 un avans de 20% al vânzărilor din România, la peste 10 milioane de euro, înregistrând astfel cel de-al șaptelea an consecutiv de creștere a business-ului pe piața locală.

„În 2019 am pus bazele a două noi showroom-uri proprii, la Oradea, pe care l-am și inaugurat în luna septembrie, și la Iași, ce urmează să fie deschis luna aceasta. Strategia de extindere continuă să ofere rezultate peste așteptări, de aceea ne propunem ca în fiecare an să mergem mai aproape de clienți cu cel puțin 2 magazine proprii. Ne dorim ca publicul nostru din toate regiunile țării să fie foarte bine informat în ceea ce privește produsele noastre și să aibă acces la magazine în apropierea reşedinţelor lor”, a declarat, într-un comunicat, Loredana Butnaru, director Miele România.

Pe primul loc în topul vânzărilor, ca număr de unităţi, s-au plasat în continuare aspiratoarele, cu peste 7.000 de unități comercializate, urmate de maşini de spălat şi uscătoare de rufe, cu 5.500 de unităţi.

„Unul dintre trendurile pe care le-am remarcat în 2019 a fost cel legat de achiziționarea de «grupe» de echipamente. De Black Friday, de exemplu, cea mai mare comandă a inclus, în majoritate, produse electrocasnice pentru bucătărie (plită, cuptor, mașină de spălat vase, combină frigorifică), precum și un uscător de rufe și un aspirator-robot Scout RX2. Acest lucru ne arată că piața premium este pe o pantă ascendentă și suntem mândri să fim promotorii dezvoltării ei”, a adăugat Butnaru.

La nivel național, echipamentele Miele sunt comercializate în șase showroom-uri proprii (București - Piața Presei și Calea Dorobanți, Constanța, Timișoara, Oradea şi Iaşi), precum și prin 70 de puncte de vânzare - magazine exclusive, magazine partenere și online.

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Aceastei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a grupului în anul 2017/18 s-a ridicat la aproximativ 4,1 miliarde de euro, 70% din vânzări fiind realizate în afara Germaniei.