AHK România prezintă un proiect de referință la Buzău: Smart – Green – Circular Buzău

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în parteneriat cu orașul Buzău, Goduni International și cu susținerea Ministerului Federal al Mediului, Conservării Naturii, Securității Nucleare și Protecției Consumatorilor, a organizat joi, 24 februarie 2022, un eveniment de prezentare a proiectului Smart – Green – Circular Buzău.

Cele trei instituții partenere – Primăria Municipiului Buzău, Goduni International și AHK România – au colaborat în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021 la un proiect de amploare reprezentat de un model conceptual de dezvoltare municipală ecologică, inteligentă și circulară, care prevede interconectarea gestionării deșeurilor și a reciclării cu gestionarea apei și a energiei, precum și cu dezvoltarea urbană regională prin intermediul unor soluții tehnologice inovative. Soluțiile izolate și în mare parte depășite ale acestor domenii, existente la nivelul mai multor orașe din România, vor fi înlocuite de un model global „verde-inteligent-circular”, integrator, orientat spre sustenabilitate. Modelul propus pentru Buzău poate fi replicat și în alte orașe cu provocări similare.

În deschiderea evenimentului au vorbit Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, Directorul general al AHK, Sebastian Metz, precum și de atașatul Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Germane la București. Din partea germană evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților Ministerului Federal al Mediului și bineînțeles de partenerii de la Goduni International care au prezentat soluția propusă pentru integrarea inteligentă a utilităților din orașul Buzău .

„Anul acesta AHK Romania sărbătorește 20 de ani de activitate neîntreruptă în România, toate activitățile noastre se desfășoară sub egida sustenabilității. Acest proiect, la care lucrăm de multă vreme, vine sa încununeze cu succes eforturile noastre în această direcție. Într-o perioadă în care autoritățile publice din România luptă cu o infrastructură învechită în tot ce înseamnă utilități și cu prețuri imense la facturile de energie, acest proiect oferă soluția: eficientizare energetică prin utilizarea energiilor regenerabile în cadrul unei abordări integrate. Mulțumim partenerilor pentru încredere și munca în echipă, mulțumim domnului primar Toma pentru viziune și implicare”, a declarat Sebastian Metz, Director General, Membru în Consiliul Director al AHK România, la finalul evenimentului.

Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, a subliniat că „strategia prezentată în acest proiect Smart – Green – Circular Buzău are la bază transformarea resurselor cu valoare negativă în resurse tranzacționabile care vor aduce plusvaloare sistemelor existente de energie, termoficare, managementul deșeurilor și managementul apei prin procese circulare cu randamente sporite și eficiență economică maximă cât și atingerea până în 2030 a neutralității climatice a municipiului Buzău. Pentru acest proiect mulțumim partenerilor noștri – AHK România, Goduni International, Ministerului Federal al Mediului, Conservării Naturii, Securității Nucleare și Protecției Consumatorilor – pentru implicare, inovare și suportul oferit. Alături de aceștia am format o echipa multidisciplinară astfel încât acest proiect poate fi considerat cel mai performant și avangardist din domeniu”.

La eveniment  au participat 111 persoane, reprezentanți ai orașelor, consiliilor județene, ai companiilor de utilități (apă, energie, deșeuri) atât private cât și publice din România și Germania.  Interesul crescut se datorează faptului că acest proiect poate fi replicat la nivelul oricărui oraș din Romania.

AHK România în anul aniversar 2022

Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel.

Stay tuned: #PartnerForSustainability  #20AHKRomania.

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

Mai multe informații găsiți pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro.

German
Citește articolul precedent:
Comerțul exterior româno-german își revine semnificativ și depășește nivelul anterior crizei

AHK România anunță cele mai recente cifre privind schimburile comerciale dintre România și Germania pentru anul 2021 Importurile și exporturile...

Închide