Alukönigstahl România estimează afaceri de peste 20 milioane euro în acest an

Attila Beer

Subsidiara din România a grupului austriac Alukönigstahl, lider european pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel, mizează în acest an pe afaceri în creștere de la 18,1 milioane euro, în 2017, la peste 20 milioane euro.

„Ne bucurăm de rezultatele anului trecut, mai ales că ele vin în contextul unui an plin de investiții: inaugurarea unui nou depozit, care a însemnat peste două milioane de euro în construcție și stocuri, dar și extinderea echipei, 30% dintre angajați fiind noi. Ne așteptăm ca și anul acesta activitățile companiei să fie în creștere, mai ales pe zona clădirilor de birouri, prin prisma proiectelor aflate deja în lucru sau care urmează să demareze în scurt timp precum: Renault Offices, Day Tower, Isho Office Timișoara, Euronest Sibiu, birourile Bosch Cluj, UBC 3 Timișoara, Coresi Business Park Brașov, The Bridge 2 București. Astfel, ne planificăm creșterea capacității de livrare din noul nostru depozit și dezvoltarea echipei”, a declarat Attila Beer, Administrator Alukönigstahl România.

Livrările de soluții pentru segmentul de office generează 75% din business-ul Alukönigstahl România, cele pentru zona rezidențială acoperă aproape 20%, iar diferența este reprezentată de alte tipuri de construcții, spitale, retail și edificii culturale.

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri, aproximativ 15,9 milioane euro, se realizează din livrarea soluțiilor și sistemelor de profile din aluminiu pentru pereți cortină, uși, ferestre și uși glisante. Compania este și furnizor de sisteme din PVC, care au generat anul trecut vânzări în creștere la peste 1,1 milioane euro, precum și de sisteme din oțel, în special construcții rezistente la foc.

Noul depozit al Alukönigstahl România, situat în Sudul Capitalei, are o suprafață totală de 3.650 metri pătrați și este dotat cu trei poduri rulante și sisteme de depozitare moderne. Depozitul, cu peste 1.000 de articole de stoc, are o echipă logistică formată din 12 manipulanți și cinci referenți.

Attila Beer gestionează, începând cu anul 2016, și afacerile Alukönigstahl din Republica Moldova, reprezentanță care estimează o creștere de 50% a business-ului în acest an, de la 500.000 euro în 2017.

„Planurile de dezvoltare pentru anul în curs se vor concentra pe inaugurarea unui showroom și a unui birou la Chișinău, dar și recrutarea de noi angajați, ceea ce va atrage o investiție de aproximativ 60.000 de euro”, arată compania.

Alukönigstahl Romania realizează soluții arhitecturale personalizate pentru toate fazele unui proiect de construcții, având ca parteneri strategici companiile Schüco International KG (lider mondial pe piața sistemelor din aluminiu pentru ferestre, uși și pereți cortină) și Jansen AG (lider mondial în sisteme din oțel pentru ferestre, uși și pereți cortină).

Printre cele mai importante proiecte din 2017 unde compania a oferit consultanță și soluții se numără Orhideea Tower, Globalworth Campus 2, Timpuri Noi Square din București, Openville și Vox Timișoara, The Office Cluj, Coresi Business Park Brașov, Bucharest Business Garden, Starnet Office Chișinău, Lidl Offices, Riviera Office Cluj, Hotel Hilton Garden Inn, Hotel IBIS Arad, One Herăstrău Park, Nathex Work & Living Cluj Napoca.

Înființată în 1864, Alukönigstahl este o afacere de familie dezvoltată de-a lungul a cinci generații, care acoperă în prezent 17 țări sud-est europene.

Filiala din România, înființată în anul 1995, are sediul și depozitul central în București și un birou tehnico-comercial în Cluj. Alukönigstahl asigură partenerilor săi locali o gamă largă de produse și servicii: sisteme de profile Schüco din PVC și aluminiu pentru ferestre și uși, pereți cortină și luminatoare; sisteme de profile din oțel Jansen pentru ferestre și uși, pereți cortină și luminatoare; documentație tehnică completă pentru producerea tâmplăriei; consultanță pentru alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și financiar pentru un proiect.

Având peste 3.000 de parteneri din domeniul investițiilor imobiliare, arhitecturii și construcțiilor metalice, compania are în portofoliu peste 5.000 de proiecte și construcții reprezentative.

German
Citește articolul precedent:
1
Parteneriat strategic intre Liceul Johannes Honterus si Centrul Cultural German Brasov

La initiativa consilierului local al FDGR Brasov, Cristian Macedonschi, a fost semnat si prezentat ieri consiliului consultativ al parintilor al...

Închide