Compania de consultanță imobiliară JLL România l-a promovat pe Andrei Văcăru la conducerea departamentului Capital Markets, poziția fiind preluată la 1 august.

Andrei Văcăru are o experiență de peste 13 ani pe piața imobiliară din România, unde a lucrat pe diverse segmente, printre care investiții, consultanță și retail.

El s-a alăturat echipei JLL în mai 2007, din 2014 lucrează în cadrul departamentului Capital Markets și a contribuit la încheierea unora dintre cele mai importante tranzacții din România, precum vânzarea Militari Shopping Center (95 milioane euro), Radisson Hospitality Complex (circa 170 milioane euro), Sibiu Shopping City (100 milioane euro), Europolis Park (peste 100 milioane euro) și Promenada (148 milioane euro).

„Numirea lui Andrei ca șef al departamentului de Capital Markets este o decizie firească și ar fi trebui să se întâmple mai devreme, având în vedere expertiza pe care acesta o are în domeniul imobiliar în general și în pe segmentul tranzacțiilor cu proprietăți în special. Acest lucru este dovedit prin implicarea sa în cele mai multe dintre tranzacțiile cheie pe piața de investiții imobiliare, dar și prin contribuția pe care a avut-o la profesionalizarea departamentului pe care îl conduce de la 1 august. Sunt convinsă că mandatul lui Andrei va fi unul de succes și că va avea sprijinul deplin al echipei sale, precum și pe cel al colegilor noștri din CEE și EMEA”, a declarat Silviana Petre Badea, Managing Director JLL România.

Departamentul Capital Markets al JLL România a fost implicat în ultimii patru ani în tranzacții cu un volum total de aproape un miliard de euro. Echipa cuprinde profesioniști specializați în structurarea proceselor transparente de vânzări competitive de active imobiliare, consultanță strategică în domeniul investițiilor, precum și în finanțări pentru investiții.

„Vedem o creștere a volumului de investiții, a numărului de tranzacții și a interesului investitorilor imobiliari pe piața din România. În acest context, preocuparea noastră în continuare este de oferi clienților noștri expertiza locală combinată cu accesul unic la o rețea regională și globală, care să-i ajute în luarea celor mai bune decizii de investiții", a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

JLL este o companie specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar. Cu venituri anuale globale de 7,9 miliarde dolari, JLL este prezent cu 300 de sucursale în 80 de țări și înglobează circa 82.000 de angajați în întreaga lume.