Aproape 80% din specialiștii IT români stabiliți în străinătate iau în calcul revenirea în țară – studiu Deutsche Bank

Un studiu privind preferințele profesionale și disponibilitatea specialiștilor IT români stabiliți în străinătate de a se reintegra pe piața muncii din România, realizat de DB Global Technology, centrul de tehnologie din București al Deutsche Bank și compania Catalyst Solutions, arată că 77% dintre respondenți sunt deschiși la ideea de a se întoarce în țară, dar 43% dintre aceștia nu au suficiente informații cu privire la evoluția locală a sectorului de profil.

Rezultatele „IT Community Relocation Survey” mai arată că dintre cei care nu iau în considerare revenirea în România, 40% sunt de părere că ar fi dificil să economisească bani în țara natală.

Printre cele mai importante criterii care stau la baza deciziei de revenire în țară se numără salariul, beneficiile extrasalariale și oportunitățile de dezvoltare profesională.

De asemenea, 80% dintre cei care lucrează în străinătate consideră cruciale contextul politic, sistemul de sănătate și cel de educație.

„Sectorul IT din România are un potențial enorm și oferă numeroase oportunități pentru specialiștii în căutarea dezvoltării profesionale, prin acces la proiecte variate și echipe experimentate aflate în continuă extindere. Rezultatele acestui studiu indică atât disponibilitatea profesioniștilor români din străinătate de a reveni în țară, cât și necesitatea de a le oferi informații complete și de actualitate despre beneficiile pe care le poate avea o carieră în România”, a declarat Iulia Cîrmaciu, Director HR la DB Global Technology.

Piața locală de profil absoarbe anual circa 7.000 de absolvenți de facultate, în contextul în care necesarul se ridică, în medie, la 12.000 de persoane.

„Estimările ANIS arată că, în 2017, industria IT din România ajunge la venituri ce depășesc 4 miliarde de euro, iar prognozele indică posibile creșteri anuale de minimum 15% în următorii 3-5 ani. Atât segmentul companiilor mari, cât și cel al companiilor de tip start-up sunt în plină efervescență și oferă proiecte și oportunități extrem de interesante. Ne așteptăm ca în următorii ani România să se poziționeze ferm drept cel mai activ hub de tehnologie din regiune”, a declarat Valerica Dragomir, director executiv al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Studiul a fost realizat cu participarea a 400 de specialiști IT români stabiliți în țări precum Olanda, Elveția, Germania sau Marea Britanie.

DB Global Technology dezvoltă soluții software de cel mai înalt nivel pentru operațiunile globale ale Deutsche Bank și reprezintă o platformă pentru ingineri software cu nivel înalt de pregătire, fiind operațional din 2014.

Deutsche Bank, una dintre cele mai importante bănci germane, este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru persoane fizice.

German
Citește articolul precedent:
eMAG și Raiffeisen Bank au lansat un card co-branded de cumpărături Mastercard

Retailerul eMAG a lansat, în parteneriat cu Raiffeisen, un card de cumpărături co-branded, prin care clienții beneficiază de plata în...

Închide