AstraZeneca și-a reînnoit contractul de închiriere pentru spațiul de birouri din Bucharest Business Park, deținut de CA Immo, a anunțat compania de consultanță imobiliară JLL, care  a reprezentat producătorul farmaceutic în procesul de renegociere a tranzacției.

AstraZeneca este o companie globală, cu sediul central în Cambridge, Marea Britanie, care operează în peste 100 de țări. În România, compania ocupă peste 1.280 metri pătrați de spații de birouri în Bucharest Business Park.

Extinderea contractului a fost realizată pe o perioadă de 5 ani. AstraZeneca este chiriaș în Bucharest Business Park din anul 2006.

„Într-o piață în care sistemul de muncă hibrid este preponderent, determinând tot mai multe companii să-și regândească strategiile privind spațiile de birouri, AstraZeneca și-a păstrat suprafața de birouri inițială în urma procesului de renegociere a contractului cu CA IMMO. Este evident ca strategiile diferă de la un domeniu la altul și sunt și companii care își reduc suprafețele de birouri ocupate, însă credem că este important pentru orice chiriaș să vadă lucrurile pe termen lung, pentru momentul în care angajații se vor întoarce în birou”, a declarat, într-un comunicat, Claudia Cetățoiu, senior consultant Office Department JLL România, care a reprezentat AstraZeneca în negociere.

Bucharest Business Park (BBP) reprezintă unul dintre cele mai emblematice parcuri de birouri din București, fiind în portofoliul CA IMMO de peste 15 ani.

Localizat în imediata vecinătate a Pieței Presei, beneficiind de acces direct din DN1, dar și de o vizibilitate semnificativă, BBP cuprinde patru clădiri de birouri, cu regim moderat de înălțime (P+4/5), în suprafață totală închiriabilă de circa 27.000 mp. BBP fost recent certificat LEED Gold, oferind condiții optime de acomodare a chiriașilor, dar și servicii de calitate în exploatarea pe termen lung a clădirilor.

CA IMMO se preocupă permanent de menținerea standardului și a facilităților oferite, investind în echipamentele vitale și în design-ul spațiilor comune exterioare și interioare, cu scopul de a menține proiectul la același nivel de atractivitate și confort pentru clienții săi, cei mai mulți dintre aceștia fiind chiriași în BBP de 10-15 ani. În prezent, proiectul are un grad de închiriere de 97,3%.

„Extinderea contractului de închiriere cu AstraZeneca cu un nou termen de cinci ani validează un parteneriat important pentru noi, în BBP, și în același timp ne onorează! Mulțumim pentru încredere și colaborare, suntem deschiși și motivați să acordăm tot suportul necesar pentru a continua această relație în cele mai bune condiții”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA IMMO Real Estate Management Romania.

CA Immo, activă pe piața de birouri din Europa Centrală, a fost fondată în 1987 și operează pe principalele piețe din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și România. CA Immo are un portofoliu de proprietăți imobiliare în valoare de aproximativ 5,2 miliarde de euro.

Potrivit datelor raportate la data de 30 iunie 2020, portofoliul de active din România reprezintă aproximativ 7% din portofoliul total al CA Immo și este alcătuit din șapte proiecte de birouri: Opera Center One, Opera Center Two, Europe House, Bucharest Business Park, Riverplace, Orhideea Towers și Campus 6.1., însumând aproape 165.000 mp închiriabili și având un grad de ocupare consolidat de circa 95%.

În București, în primele nouă luni au fost tranzacționați 163.000 metri pătrați de birouri, 44,5% din total reprezentând renegocieri/reînnoiri ale contractelor existente. Situația este explicată prin prisma faptului că 2020 a reprezentat un an în care multe companii care au spații de birouri închiriate au ajuns la finalul perioadelor contractuale, arată JLL.