Athénée Palace Hilton București a anunțat desemnarea lui Rainer Gieringer la conducerea hotelului, în locul lui Aykut Korkmaz, care a preluat poziția de director general la Hilton Baku, în Azerbaidjan.

Gieringer are o experiență de 25 de ani în industria ospitalității și în cadrul lanțului de hoteluri Hilton. El a deținut timp de cinci ani poziția de director general al Hilton Budapest City, în Ungaria, după patru ani petrecuți în Turcia, în funcția de manager de hotel pentru Hilton Istanbul.

Anterior, el a fost director de operațiuni pentru Hilton Ankara și a condus departamentele operaționale ale hotelurilor Hilton Mainz și Hilton Mersin.

„Pe lângă managementul hotelurilor, Gieringer a acumulat expertiză de-a lungul timpului prin implicarea directă în cadrul unor proiecte speciale, precum procesul de rebranding al hotelului Hilton Nicosia, sau deschiderea hotelului Hilton Sofia la începutul anilor 2000. Experiența vastă a lui Gieringer în domeniul ospitalității a început timpuriu, odată cu studiile sale desfășurate la  Hotelfachschule Villa Blanka, Școala de Management Hotelier din Austria”, se arată într-un comunicat al Athénée Palace Hilton.

Gieringer revine la București după 13 ani, după ce, în perioada 2003-2005, a ocupat funcția de manager de operațiuni food & beverage la Athénée Palace Hilton.

„Mă bucur să revin în acest hotel-reper al Bucureștiului și să mă alătur unei echipe care își asumă angajamentul de a furniza servicii de înaltă clasă; împreună ne vom asigura că Athénée Palace Hilton continuă să le ofere oaspeților experiențe excepționale. În acest sens vom lansa noi concepte în cadrul restaurantelor și sălilor de conferință, adresându-ne atât oaspeților din afară cât și pieței locale. În plus, sunt încântat să mă întorc în București și să observ cum a crescut piața hotelieră locală de-a lungul anilor. Vom continua să sprijinim industria ospitalității și să promovăm Bucureștiul către turiștii din întreaga lume“, a declarat Rainer Gieringer.

Construit în 1914, hotelul Athénée Palace Hilton este un adevărat punct de reper istoric situat în inima Bucureștiului, în Piața Revoluției.