Aurel Badea a fost numit în funcția de director general adjunct al Allianz-Țiriac Asigurări, decizia fiind aprobată de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) la 25 martie.

Un reputat expert în industria asigurărilor, Badea are o carieră de peste 24 de ani în cadrul Allianz-Țiriac, iar începând din anul 2013 conduce Aria Tehnică Allianz-Țiriac, arată compania.

De-a lungul carierei sale, el a coordonat Departamentul Asigurări din cadrul primei Sucursale Asigurări Ion Țiriac București (ASIT), Departamentul Daune din cadrul Allianz România, preluând ulterior, în cadrul Allianz-Țiriac, conducerea Departamentului Vânzări Clienți Mari și Brokeri și Departamentul Subscriere Asigurări Generale.

Baza de clienți ai companiei Allianz-Țiriac a crescut cu 14% anul trecut, comparativ cu finalul lui 2017, evoluția fiind susținută în principal de segmentul asigurărilor de sănătate și cel al asigurărilor de proprietate, iar veniturile agregate (asigurări generale și asigurări de viață & sănătate) au avansat cu 7,3%.

În ceea ce privește activitatea de asigurări generale, subscrierile au crescut anul trecut cu 7,2% peste valoarea înregistrată în 2017.