Austriacul Elmar Geisler, în locul lui Kurt Leitner la conducerea Porsche România

Elmar Geisler, director general Porsche România

Porsche Holding l-a numit la începutul lunii iulie pe austriacul Elmar Geisler în funcția de director general al Porsche România, în locul lui Kurt Leitner, care a ocupat această poziție în ultimii patru ani, alături de Brent Valmar.

Kurt Leitner își încheie astfel mandatul în România, fiind numit director general al Volkswagen Group Singapore, de unde va coordona operațiunile Porsche Holding din Singapore, Malaezia și Brunei.

Porsche România va fi condusă în continuare de doi directori generali, respectiv Brent Valmar și Elmar Geisler.

Elmar Geisler, cu o experiență de 19 ani în Porsche Holding și alte companii deținute de grupul Volkswagen, și-a început cariera la Porsche Austria în anul 2000, unde a lucrat în departamentul de marketing al mărcii Audi. În anul 2003 a fost numit director general Stoddard Imported Cars din Statele Unite.

A revenit în Europa în anul 2005 în funcția de director regional Porsche Inter Auto, iar ultimii ani i-a petrecut în poziția de director general al filialelor Porsche Holding din Macedonia, Kosovo, Albania, Serbia și Muntenegru.

„România este una dintre cele mai importante piețe din această regiune, cu un mare potențial de creștere, în special, pe segmentul de mobilitate electrică. Avem în față o perioadă de  transformări majore pentru întreaga industrie auto, iar în rolul de director general Porsche România, alături de domnul Brent Valmar, ne vom concentra asupra ofensivei electrice, dar și asupra dezvoltării rețelei distribuitorilor și a îmbunătățirii serviciilor oferite clienților”, a declarat noul director general al importatorului auto, într-un comunicat.

Porsche România, filiala locală a Porsche Holding din Salzburg, este cel mai mare importator auto din România și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale.

În 20 de ani de activitate pe piața locală, compania a vândut peste 450.000 de mașini și a atins o cifră cumulată de afaceri de peste opt miliarde de euro.

Porsche Holding Salzburg reprezintă mărcile grupului Volkswagen în comerțul en-gros (ca importator), în comerțul cu amănuntul (prin intermediul dealerilor) și în activitatea post-vânzare (service). Compania acoperă, de asemenea, întregul spectru al comerțului cu autovehicule, prin vânzarea de piese de schimb, gama completă de servicii de finanțare a autovehiculelor și dezvoltarea unui sistem IT intern.

German
Citește articolul precedent:
UNIQA Asigurări lansează un asistent digital pentru clienții cu polițe CASCO

UNIQA Asigurări a lansat un asistent digital pentru soluționarea rapidă a daunelor ușoare, care nu depășesc 500 de euro, serviciul...

Închide