Austriecii de la Dunapack au început construcția unei fabrici în Bolintin-Deal, o investiție de 45 mil. euro

Dunapack Rambox, filiala locală a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac Prinzhorn, investește 45 milioane euro în construcția unei fabrici de ambalaje de carton ondulat la Bolintin-Deal, județul Giurgiu, proiect prin care vor fi create 150 de locuri de muncă.

Viitoarea fabrică, amplasată la 20 de kilometri de București, este programată să înceapă activitatea operațională în iunie 2019, având o capacitate de producție planificată de 180 milioane metri pătrați/an.

Producătorul austriac a intrat pe piața românească în anul 1997 și mai deține o fabrică la  Sfântu Gheorghe (județul Covasna), care urmează să beneficieze de un upgrade tehnic semnificativ, printr-o investiție de 15-16 milioane euro.

Împreună, cele două fabrici operate pe plan local de Dunapack vor atinge o capacitate de producție de aproximativ 300 milioane metri pătrați/an.

„România a fost și este încă una dintre piețele noastre cheie de dezvoltare. Cu sprijinul autorităților locale și cu toate resursele necesare la îndemână, suntem încântați să facem acest pas major într-o piață dinamică, în plină creștere”, a declarat, într-un comunicat, Cord Prinzhorn, CEO al Prinzhorn Group, holding deținut și operat de familia cu același nume.

Fabrica din Bolintin Deal va asigura producția de cutii de carton ondulat, ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comerțul cu amănuntul și e-commerce, precum și o gamă largă de soluții de ambalare.

În prezent, Dunapack Rambox are un portofoliu de peste 500 de clienți, care acoperă toate sectoarele industriale majore.

Grupul Prinzhorn are 6.600 de angajați în 15 țări și se numără printre liderii de piață europeni în industria ambalajelor, producției de hârtie și reciclării. Cu o cifră de afaceri anuală de 1,4 miliarde de euro, grupul deținut de familia Prinzhorn are sediul central la Viena și este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling (colectarea și comercializarea materiilor prime secundare).

German
Citește articolul precedent:
DB Schenker deschide un terminal în CTPark Bucharest West

Furnizorul de servicii de transport și logistică DB Schenker, parte a grupului german Deutsche Bahn, va deschide până la finalul...

Închide